Procesi i aplikimit për vizë eTA Kanada

Pasqyrë e Aplikimit për Visa eTA Kanada Një eTA Kanadeze, ose Autorizimi Elektronik i Udhëtimit, është një dokument i kërkuar udhëtimi për qytetarët e vendeve të pranueshme eTA. Të aplikosh për një eTA është një proces i thjeshtë por kërkon disa përgatitje.

Viza eTA e Kanadasë, ose Autorizimi Elektronik Kanadez i Udhëtimit, është një dokument i detyrueshëm udhëtimi për qytetarët e vendet e përjashtuara nga vizat. Nëse jeni një qytetar i një vendi të pranueshëm të Kanada eTA, ose nëse jeni një banor i ligjshëm i Shteteve të Bashkuara, do t'ju duhet viza eTA e Kanada për ndërprerje or kalim, ose për turizmi dhe ndonjë gjë interesante, ose për biznes qëllime, ose për trajtim mjekësor .

Aplikimi për një vizë eTA të Kanadasë është një proces i vështirë dhe i gjithë procesi mund të përfundojë në internet. Sidoqoftë, është një ide e mirë të kuptoni se cilat janë kërkesat thelbësore të ETA të Kanadasë para se të filloni procesin. Për të aplikuar për vizën tuaj eTA në Kanada, do të duhet të plotësoni formularin e aplikimit në këtë faqe në internet, të siguroni pasaportën, detajet e punësimit dhe udhëtimit dhe të paguani online.

Kërkesat Thelbësore

Para se të plotësoni kërkesën tuaj për eTA Canada Visa, do të duhet të keni tre (3) gjëra: një adresë e vlefshme e-mail, një mënyrë për të paguar në internet (kartë debiti ose kartë krediti ose PayPal) dhe e vlefshme pasaportë.

 1. Një adresë e vlefshme emaili: Ju do të keni nevojë për një adresë të vlefshme emaili për të aplikuar për aplikimin e vizës eTA Canada. Si pjesë e procesit të aplikimit, ju kërkohet të jepni adresën tuaj të postës elektronike dhe i gjithë komunikimi në lidhje me aplikimin tuaj do të bëhet përmes emailit. Pasi të keni përfunduar aplikacionin eTA të Kanadasë, eTA juaj e Kanadasë duhet të mbërrijë në emailin tuaj brenda 72 orëve.
 2. Forma e pagesës në internet: Pasi të keni dhënë të gjitha detajet në lidhje me udhëtimin tuaj në Kanada, ju kërkohet të bëni pagesën në internet. Ne përdorim portën e sigurt të pagesave PayPal për të përpunuar të gjitha pagesat. Do t'ju duhet ose një kartë krediti e vlefshme Debi ose Kredie (Visa, Mastercard, UnionPay) ose llogari PayPal për të bërë pagesën tuaj.
 3. Pasaporta e vlefshme: Duhet të keni një pasaportë të vlefshme që nuk ka skaduar. Nëse nuk keni një pasaportë, atëherë duhet të aplikoni për një të tillë pasi që aplikimi për Visa eTA Kanada nuk mund të kompletohet pa informacionin e pasaportës. Mos harroni se Canada eTA Visa është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën tuaj.

LEXO MË SHUMË:
Mësoni rreth ardhjes në Kanada si një turist ose vizitor.

Formulari i aplikimit dhe mbështetja e gjuhës

Mbështetje për gjuhën e vizave eTA Kanada

Për të filluar aplikimin tuaj, shkoni te www.canada-visa-online.org dhe kliko në Apliko Online. Kjo do t'ju sjellë në Formularin e Aplikimit për eTA në Kanada. Kjo faqe në internet ofron mbështetje për shumë gjuhë si frëngjisht, Spanjisht, Italisht, Hollandisht, Norvegjisht, Danimarkë dhe më shumë. Zgjidhni gjuhën tuaj siç tregohet dhe mund të shihni formularin e aplikimit të përkthyer në gjuhën tuaj amtare.

Nëse keni probleme në plotësimin e formularit të aplikimit, ka burime të shumta në dispozicion për t'ju ndihmuar. Nuk është një Pyetjet e bëra më shpesh faqe dhe kërkesat e përgjithshme për eTA kanadeze faqe. Nëse keni nevojë për ndihmë ose kërkoni sqarime, duhet të kontaktoni me ne Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.

Koha e nevojshme për të përfunduar aplikacionin eTA e Canada Visa

Zakonisht duhen 10-30 minuta për të përfunduar aplikacionin eTA. Nëse i keni të gjitha informacionet gati, mund të duhen më pak se 10 minuta për të plotësuar formularin dhe për të bërë pagesën tuaj. Meqenëse viza eTA Kanada është një proces 100% në internet, shumica e rezultateve të aplikimit të Kanada eTA postohen brenda 24 orësh në adresën tuaj të emailit. Nëse nuk i keni të gjitha informacionet gati, mund të duhet deri në një orë për të përfunduar aplikacionin.

Pyetjet dhe pjesët e formularit të aplikimit

Këtu janë pyetjet dhe pjesët në formularin e aplikimit për vizë eTA Kanada:

Detajet Personale

 • Familja / mbiemri
 • Emri ose emri
 • Gjini
 • Data e lindjes
 • Vendi i lindjes
 • Shteti i lindjes
 • Email Adresa
 • Statusi ushtarak

Detajet e pasaportës

 • Lloji i pasaportës (i zakonshëm ose diplomatik ose zyrtar ose shërbim)
 • Lëshimi i Vendit të Pasaportës
 • Numër pasaporte
 • Data e lëshimit të pasaportës
 • Data e skadimit te pasaportes
 • A jeni një banor i përhershëm i ligjshëm i Shteteve të Bashkuara me një kartë regjistrimi të vlefshme të huajve (Green Card)? (opsionale)*
 • Numri i Kartës së Rezidentit të Përhershëm të SHBA (opsional)*
 • Data e skadimit të Kartonit të Gjelbër (opsional)*

Adresa dhe detajet e udhëtimit

 • Emri i rrugës, qyteti ose qyteti, kodi postar ose postar
 • Qëllimi i vizitës (turistik, tranzit ose biznes)
 • Data e pritjes së mbërritjes
 • Keni aplikuar më parë për Kanada

Detajet e punësimit

 • Profesioni (zgjidhni nga dropown)
 • Titulli Job
 • Emri i ndërmarrjes / universitetit
 • Data e fillimit
 • Qytet ose qytet
 • Shteti

SH NOTNIM: Ju mund të keni nevojë të futni detajet e Kartës së Gjelbër nëse vendi juaj i pasaportës nuk kualifikohet automatikisht për ETA të Kanadasë

Pyetjet e sfondit

 • A ju është refuzuar ndonjëherë një vizë ose leje, ju është refuzuar hyrja ose jeni urdhëruar të largoheni nga Kanada ose një vend tjetër?
 • A keni kryer, arrestuar, dënuar ndonjëherë për ndonjë vepër penale në ndonjë vend?
 • Në dy vitet e fundit, a jeni diagnostikuar me tuberkuloz?
 • A keni një gjendje të rëndë mjekësore për të cilën po merrni trajtim të rregullt?
 • Pëlqimi dhe deklarimi

LEXO MË SHUMË:
Udhëzues për të kuptuar kulturën kanadeze.

Futja e informacionit të pasaportës

Essentialshtë thelbësore të futni saktë Numër pasaporte Lëshimi i Vendit të Pasaportës meqenëse aplikimi juaj për vizë eTA Kanada lidhet drejtpërdrejt me pasaportën tuaj dhe ju duhet të udhëtoni me këtë pasaportë.

Numër pasaporte

 • Shikoni faqen e informacionit të pasaportës tuaj dhe futni numrin e pasaportës në krye të kësaj faqe
 • Numrat e pasaportave janë kryesisht 8 deri në 11 karaktere më të gjatë. Nëse po futni një numër që është shumë i shkurtër ose shumë i gjatë ose jashtë këtij diapazoni, duket sikur po futni një numër të gabuar.
 • Numrat e pasaportave janë një kombinim i alfabetistëve dhe numrave, kështu që jini shumë të kujdesshëm me shkronjën O dhe numrin 0, shkronjën I dhe numrin 1.
 • Numrat e pasaportave nuk duhet të përmbajnë kurrë karaktere të veçanta si një vizë ndarëse ose hapësira.

Lëshimi i Vendit të Pasaportës

 • Zgjidhni kodin e vendit të treguar saktësisht në faqen e informacionit të pasaportës.
 • Për të kuptuar vendin kërkoni për "Kodin" ose "Vendin Lëshues" ose "Autoritetin"

Nëse informacioni i pasaportës dmth. numri i pasaportës ose kodi i vendit është i pasaktë në aplikimin për vizë eTA Canada, ju mund të mos jeni në gjendje të hipni në fluturimin tuaj për në Kanada.

 • Ju mund ta zbuloni në aeroport vetëm nëse keni gabuar.
 • Ju do të duhet të riaplikoni për eTA Canada Visa në aeroport.
 • Mund të mos jetë e mundur të merrni eTA të Kanadasë në minutën e fundit dhe mund të zgjasë deri në 72 orë në skenarë të caktuar.

Çfarë ndodh pas kryerjes së Pagesës

Pasi të keni përfunduar faqen e formularit të aplikimit, do t'ju kërkohet të bëni një pagesë. Të gjitha pagesat përpunohen përmes portës së sigurt të pagesave PayPal. Pasi pagesa juaj të përfundojë, duhet të merrni Visa tuaj eTA Canada në kutinë tuaj të postës elektronike brenda 72 orësh.

Hapat e ardhshëm: Pas aplikimit dhe pagesës për ETA të Kanadasë


Ju lutemi aplikoni për një eTA të Kanadasë 72 orë përpara fluturimit tuaj.