Udhëtoni në Kanada për Mbajtësit e Kartës së Gjelbër të Shteteve të Bashkuara

eTA për mbajtësit e Kartës së Gjelbër të SHBA

 • Mbajtësit e kartës së gjelbër munden aplikoni për Kanada eTA
 • SHBA ishte një anëtar fillestar i programit eTA të Kanadasë
 • Mbajtësit e Kartës së Gjelbër gëzojnë hyrje të shpejtë duke përdorur programin eTA të Kanadasë

eTA për mbajtësit e Kartës së Gjelbër të SHBA në Kanada

Si pjesë e ndryshimeve të fundit në programin e Kanadasë eTA, Mbajtësit e kartonit jeshil të SHBA ose rezident i përhershëm i ligjshëm i Shteteve të Bashkuara (SHBA), nuk ka më nevojë për Kanada eTA.

Dokumentet që do t'ju nevojiten kur të udhëtoni

Udhëtimi me ajër

Në check-in, do t'ju duhet t'i tregoni stafit të linjës ajrore dëshmi të statusit tuaj të vlefshëm si banor i përhershëm i SHBA-së 

Të gjitha mënyrat e udhëtimit

Kur të mbërrini në Kanada, një oficer i shërbimeve kufitare do t'ju kërkojë të shohë pasaportën tuaj dhe vërtetimin e statusit tuaj të vlefshëm si rezident i përhershëm i SHBA-së ose dokumente të tjera.

Kur udhëtoni, sigurohuni që të sillni
- një pasaportë e vlefshme nga shteti juaj i kombësisë
- dëshmi e statusit tuaj si rezident i përhershëm i SHBA-së, si p.sh. një kartë jeshile e vlefshme (e njohur zyrtarisht si kartë e qëndrimit të përhershëm)

Mbajtësit e kartës së gjelbër të Shteteve të Bashkuara konsiderohen banorë të ligjshëm të përhershëm të SHBA dhe kërkojnë vizë eTA të Kanadasë (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit) për të udhëtuar në Kanada, nëse vjen me avion. Ndërsa nuk keni nevojë për vizë tradicionale turistike ose vizitore për të hyrë në Kanada si mbajtës i kartës së gjelbër, do t'ju duhen ende dokumente udhëtimi si Karta jeshile e SHBA-së dhe pasaporta nga shteti juaj i shtetësisë për të kaluar kufirin në Kanada. Ju do të keni nevojë për vizë eTA Canada nëse jeni duke fluturuar për në Kanada për vizitë ose për të kaluar nëpër Kanada.

ETA e Kanadasë kryen të njëjtin funksion si Viza Kanadeze e cila mund të aplikohet dhe merret në internet pa pasur nevojë të shkoni në Ambasadën ose Konsullatën Kanadeze. Kanada eTA është e vlefshme për biznes, turistike or kalim vetëm qëllime.

Qytetarët e Shteteve të Bashkuara nuk kërkojnë Autorizim Elektronik të Udhëtimit në Kanada. Qytetarët amerikanë nuk kanë nevojë për një Vizë Kanadeze ose ETA të Kanadasë për të udhëtuar në Kanada.

Udhëtimi drejt Kanadasë me rrugë tokësore (makinë, autobus, tren) ose det (varkë duke përfshirë anijet turistike)

Nëse planifikoni të hyni në Kanada në rrugë ose një anije lundrimi, atëherë nuk keni nevojë të aplikoni për eTA Canada Visa. Dokumentet e vetme që duhet të mbani është dëshmi e statusit tuaj të qëndrimit të ligjshëm të Shteteve të Bashkuara, si p.sh

 • një Kartë e Gjelbër e vlefshme
 • një vulë të vlefshme të Identifikimit të Dokumentacionit Alien dhe Sistemit të Telekomunikacionit (ADIT).

LEXO MË SHUMË:
Mësoni për vendet që duhet të shihni në Montreal, Toronto Vancouver.

Çfarë është ETA Canada Visa (ose Autorizimi Elektronik i Udhëtimit)

Kanada eTA është një dokument zyrtar i lëshuar nga Imigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia Kanada (IRCC) i cili lejon mbajtësit e pasaportave të vendeve të përjashtuara nga viza për të udhëtuar në Kanada me ajër ose det. Në atë kuptim, është e ngjashme me Vizën tradicionale të Kanadasë me një avantazh të madh që mund të kompletohet tërësisht në internet për pak minuta.

Pasi të keni aplikuar për Kanada eTA dhe ta keni marrë atë me email nga IRCC, mund të vizitoni Kanadanë dhe të qëndroni deri në 6 muaj. Ju lutemi kini parasysh se eTA Canada Visa nuk garanton automatikisht hyrjen në Kanada. Mbajtësit e kartës së gjelbër duhet të paraqesin kartën e tyre të gjelbër dhe pasaportën dhe t'i përgjigjen çdo pyetjeje zyrtarit kufitar të Kanadasë në pikën e hyrjes. Mund t'ju bëhen pyetje që konfirmojnë se keni fonde të mjaftueshme për të mbështetur qëndrimin tuaj në Kanada dhe keni ndërmend të largoheni nga Kanadaja në fund të vizitës tuaj.

LEXO MË SHUMË:
Mësoni rreth ardhja në Kanada si turist dhe çfarë mund t'ju bëjë të papranueshëm.

Kërkesa për vizë eTA Kanada për Mbajtësit e Kartës së Gjelbër të SHBA

Për të aplikuar për ETA të Kanadasë, sigurohuni që keni sa më poshtë:

 • A pasaporta e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e mbërritjes në Kanada
 • A karton i gjelbër i vlefshëm
 • A formë e vlefshme e pagesës online si një kartë debiti ose krediti ose llogari PayPal
 • A adresë e vlefshme email ku IRCC mund të dërgojë me email miratimin e vizës eTA të Kanadasë

LEXO MË SHUMË:
Përfundimi eTA e Kanadasë është mjaft i drejtpërdrejtë dhe i lehtë, lexoni në lidhje me të në Procesi i aplikimit për vizë eTA Kanada këtu.

Dokumente që duhen mbajtur para se të hipni në fluturim për në Kanada

ETA Canada Visa është një dokument online dhe lidhet elektronikisht me pasaportën tuaj, kështu që nuk ka nevojë të printoni asgjë. Ti duhet aplikoni për vizë eTA të Kanadasë 3 ditë para fluturimit tuaj për në Kanada. Pasi të keni marrë Vizën tuaj ETA Kanada në email, gjithashtu duhet të organizoni sa më poshtë para se të hipni në fluturimin tuaj për në Kanada:

 • pasaporta që keni përdorur për të aplikuar për ETA të Kanadasë
 • dëshmi e statusit të rezidentit të përhershëm të Shteteve të Bashkuara
  • Kartën tuaj të Gjelbër të vlefshme, ose
  • vulën tuaj të vlefshme ADIT në pasaportën tuaj

Udhëtimi me një Green Card të vlefshëm, por pasaportë të skaduar

Ju nuk mund të udhëtoni në Kanada me ajër nëse nuk keni një pasaportë aktive. Meqenëse viza eTA e Kanadasë është një kërkesë e detyrueshme për mbajtësit e Kartës së Gjelbër për të vizituar Kanadanë nëse hyni me aeroplan, ju nuk do të jeni në gjendje të merrni eTA të Kanadasë me një pasaportë të skaduar. Në një skenar të tillë, ju mund të hyni në Kanada me rrugë tokësore (makinë, autobus ose tren) ose det (përfshirë lundrimet). Ju do të duhet të siguroni kartën tuaj të gjelbër të vlefshme dhe një letërnjoftim të lëshuar nga qeveria amerikane, si patentë shoferi ose ID ushtarake.

Duke u kthyer në Shtetet e Bashkuara

Stayshtë e rëndësishme të mbani dokumentet tuaja të identifikimit dhe dëshminë e statusit të qëndrimit në Shtetet e Bashkuara personalisht gjatë qëndrimit tuaj në Kanada. Ju do të duhet të siguroni të njëjtat dokumente për t'u kthyer në Shtetet e Bashkuara. Ndërsa shumica e mbajtësve të kartonit të gjelbër mund të qëndrojnë deri në 6 muaj në Kanada, ju mund të aplikoni për të zgjatur këtë periudhë. Sidoqoftë, kjo mund t'ju nënshtrojë procedurave të reja të inspektimit të imigracionit. Si mbajtës i kartës së gjelbër i cili ka qenë jashtë Shteteve të Bashkuara për më shumë se një vit, do t'ju duhet gjithashtu një leje rihyrjeje.

Ju lutemi aplikoni për një eTA Canada 72 orë përpara fluturimit tuaj.