Sitet e Trashëgimisë Botërore në Kanada


Niagara Falls është një qytet i vogël, i këndshëm në Ontario, Kanada, i cili shtrihet në bregun e lumit Niagara, dhe e cila njihet për spektaklin e famshëm natyror të krijuar nga tre ujëvarat e grupuara së bashku si Ujëvara e Niagarës. Tre ujëvarat janë të vendosura në kufirin midis Nju Jorkut në Shtetet e Bashkuara dhe Ontarios në Kanada. Nga të tre, vetëm më i madhi, i cili njihet si Ujëvarat patkua, është e vendosur brenda Kanadasë, dhe dy të tjerët më të vegjël, të njohur si American Falls and Bridal Falls Falls, ndodhen tërësisht brenda SHBA-së. Më e madhja nga tre ujëvarat e Niagarës, Horseshoe Falls ka shkallën më të fuqishme të rrjedhës së çdo ujëvare në Amerikën e Veriut. Zona turistike në qytetin e Ujëvarës së Niagarës është e përqendruar tek Ujëvarat por qyteti ka edhe shumë atraksione të tjera turistike, si kulla vëzhgimi, hotele, dyqane suveniresh, muze, parqe ujore, teatro, etj. Pra, kur vizitoni qytetin ka shumë vende për turistët për të vizituar, përveç Ujëvarës. Këtu është një listë e vendeve për t'u parë Niagara.

Duke shkruar në gur, Alberta

Shenjtë për të Njerëz vendas Niitsítapi të Kanadasë si dhe për disa fise të tjera aborigjene, "Writing on Stone" është një park provincial në Alberta, Kanada, i cili është i famshëm për të qenë vendi i arti më shkëmbor i gjetur kudo në Amerikën e Veriut. Askund në sistemin e parkut të Albertës nuk mbrohet aq shumë tokë preri sa në Writing on Stone. Përveç kësaj, parku jo vetëm që mbron mjedisin natyror duke ruajtur këtë vend, por gjithashtu kontribuon në ruajtjen e tij Arti i Kombeve të para, duke përfshirë pikturën dhe gdhendjen në shkëmb, si artefakte kulturore dhe historike. Këto përfshijnë petroglife të shumta dhe vepra arti që shkojnë në mijëra. Përveç dëshmimit të një arti historik magjepsës, turistët mund të marrin pjesë edhe në aktivitete të tilla rekreative si kamping, shëtitje, dhe kanoe dhe kajak në lumin Milk që përshkon këtë vend.

Duke shkruar në gur, Alberta

Pimachiowin Aki

Pimachiowin Aki

Një pjesë e Pyllit Boreal, i cili është një pyll dëbore ose halore në Kanada, Pimachiowin Aki është një tokë stërgjyshore që u përket disa fiseve të Kombeve të Parë që gjendet në pjesë të pyllit të vendosur në Manitoba dhe Ontario. Duke përfshirë edhe dy parqe provinciale, Parku i Shkretëtirës Provinciale Manitoba dhe Parku Krahinor i Ontario Woodland Caribou, siti është i rëndësishëm si nga ana kulturore ashtu edhe për burimet natyrore që disponon. Që do të thotë 'toka që jep jetë', kjo faqe ishte vendi i parë i përzier ndonjëherë i Trashëgimisë Botërore në Kanada, që do të thotë se ai përbëhej nga gjëra që e bënin atë si me rëndësi natyrore ashtu edhe me rëndësi kulturore dhe rëndësie. Vendi është gjithashtu i rëndësishëm sepse është ende nën administrim indigjen, që do të thotë se vendasve nuk u është dashur të largohen nga toka e tyre.

LEXO MË SHUMË:
Mësoni rreth Motit Kanadez për të planifikuar festën tuaj përfundimtare Kanadeze..

Parku Krahinor Dinosaur

Parku Krahinor Dinosaur

Rreth 2 orë me makinë larg nga qyteti i Calgary në Kanada, ky Park ndodhet në Lugina e lumit Dreri i Kuq, një zonë e njohur për të terren badland, i cili është një terren i thatë, i përbërë nga shpate të pjerrëta, pa bimësi, pothuajse pa depozitime të forta në shkëmbinj dhe më e rëndësishmja, shkëmbinj të butë sedimentarë të vendosur në tokë si argjilë, të cilët të gjithë janë gërryer deri në një masë nga era dhe ujë. Parku është i famshëm në mbarë botën dhe një vend i Trashëgimisë Botërore sepse është një nga vendet më të rëndësishme antropologjikisht në botë . Kjo për shkak se është një nga më të pasur me vendet fosile të dinosaurëve në botë, aq sa këtu janë gjetur rreth 58 lloje dinosaurësh dhe më shumë se 500 ekzemplarë janë hequr në muze, etj. Nëse vizitoni këtë atraksion turistik në Kanada, mund të shkoni edhe në qendrën e vizitorëve që ndodhet brenda ku do të arrini. mësoni më shumë për historinë dhe gjeologjinë e vendit dhe për atë epokë kur ekzistonin dinosaurët.

Qyteti i vjetër Lunenburg

Qyteti i vjetër Lunenburg

Ky është një qytet port në Nova Scotia që ishte një nga Vendbanimet e para Protestante Britanike në Kanada, e themeluar në 1753. Shtëpia në fabrika më e madhe e përpunimit të peshkut në Kanada, Qyteti i Vjetër Lunenburg është kryesisht i famshëm për ndjenjën e shekullit të 19-të që ka qyteti, veçanërisht për shkak të arkitekturës së mbijetuar nga ajo kohë. Më shumë se arkitektura e saj historike, megjithatë, konsiderohet si një sit i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, sepse konsiderohet të jetë një nga përpjekjet e para në vendbanimet e planifikuara koloniale në Amerikën e Veriut nga britanikët. Statusi i një siti të trashëgimisë botërore është gjithashtu ruajtja e traditave të qytetit, të cilat përfshijnë jo vetëm arkitekturën dhe ndërtesat që ka trashëguar, por edhe llojin e ekonomisë që ka trashëguar, e cila është ajo që varet kryesisht nga peshkimi, një sipërmarrje ekonomike. e ardhmja e të cilëve është e pasigurt në botën e sotme. Është gjithashtu një Site Historik Kombëtar i Kanadasë.

Peisazhi i Grand Pré

Peisazhi i Grand Pré

Një komunitet rural në Nova Scotia, emri i Grand Pré do të thotë Livadh i Madh. I vendosur në buzë të luginës së Annapolis, Grand Pré qëndron në një gadishull që del në Pellgu i Minas. Është plot me fushat e fermave të pikturuara, rrethuar nga Lumi Gaspereau Lumi Cornwallis. E themeluar në vitin 1680, komuniteti u krijua nga një akadian, domethënë një kolon francez nga rajoni Acadia i Amerikës së Veriut. Ai solli me vete edhe të tjera Akadianët i cili filloi një vendbanim tradicional bujqësor në Grand Pré, i cili ishte një detyrë e jashtëzakonshme sepse kjo zonë bregdetare kishte një nga baticat më të larta në të gjithë botën. Vetëm bujqësia e bën vendin të ketë një rëndësi të madhe historike, por përveç kësaj, Grand Pré ishte një vendbanim i mahnitshëm sepse diaspora akadiane që mbërriti këtu jetonte në harmoni të plotë me banorët indigjenë të zonës. Kjo trashëgimi e multikulturalizmit dhe e bujqësisë tradicionale është ajo që e bën vendin një sit të veçantë të Trashëgimisë Botërore.

LEXO MË SHUMË:
Vendet kryesore të skijimit në Kanada.


Ju mund të aplikoni për Kanada eTA Visa Waiver online mu ketu. Lexoni për kërkesat për eTA kanadeze. dhe nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonë Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.