Kanada eTA (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit)

eTA Canada Visa është një autorizim i kërkuar udhëtimi për udhëtarët që vizitojnë Kanadanë për qëllime biznesi, turizmi ose tranziti. Ky proces online për eVisa për Kanada u zbatua nga gushti 2015 nga Qeveria e Kanadasë, me qëllim të aftësimit të ndonjë prej udhëtarëve të ardhshëm të përshtatshëm për të aplikuar për një eTA në Kanada.

1. Aplikimi i plotë eTA

2. Merrni eTA me email

3. Hyni në Kanada

Çfarë është Kanada eTA ose Kanada Visa Online?


Si pjesë e marrëveshjes së saj të përbashkët me Shtetet e Bashkuara për të siguruar më mirë kufijtë e të dy vendeve, nga gushti i vitit 2015 e tutje Kanada filloi një Programi i heqjes së vizave për disa vende të përjashtuara nga vizat qytetarët e të cilëve mund të udhëtojnë në Kanada duke aplikuar për një Dokument Elektronik të Autorizimit të Udhëtimit, i cili njihet si eTA për Kanadanë.

ETA e Kanadasë punon si një dokument i heqjes së vizës për shtetasit e huaj nga vende të caktuara të kualifikuara (të përjashtuara nga viza) të cilët mund të udhëtojnë në Kanada pa pasur nevojë të marrin një Vizë nga Ambasada ose Konsullata Kanadeze, por në vend të kësaj vizitojnë vendin në ETA për Kanadanë e cila mund të jetë aplikuar dhe marrë në internet.

ETA e Kanadasë kryen të njëjtin funksion si Visa e Kanadasë, por merret shumë më lehtë dhe procesi është gjithashtu më i shpejtë. Kanada eTA është e vlefshme vetëm për qëllime biznesi, turistike ose tranziti.

Periudha e vlefshmërisë së eTA-së tuaj është e ndryshme nga kohëzgjatja e qëndrimit. Ndërsa eTA është e vlefshme për 5 vjet, kohëzgjatja juaj nuk mund të kalojë 6 muaj. Ju mund të hyni në Kanada në çdo kohë brenda periudhës së vlefshmërisë.

Processshtë proces i shpejtë i cili kërkon që të plotësoni një Formulari i aplikimit për vizë në Kanada online, kjo mund të jetë aq pak sa pesë (5) minuta për të përfunduar. Kanada eTA lëshohet pasi formulari i aplikimit të jetë plotësuar me sukses dhe tarifa të paguhet nga aplikanti në internet.

Agjencia e Shërbimit Kufitar të Kanadasë Zyrtar CBSA (Agjencia e Shërbimeve Kufitare të Kanadasë)

Çfarë është aplikimi për vizë në Kanada?

Aplikimi për vizë në Kanada është një formular elektronik online siç rekomandohet nga Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia në Kanada (IRCC), që duhet të plotësohet nga ata që synojnë të hyjnë në Kanada për udhëtime të shkurtra.

Ky Aplikim për Vizë në Kanada është një proces i zëvendësuar i bazuar në letër. Gjithashtu, ju mund të ruani një udhëtim në Ambasadën Kanadeze, sepse Visa Online e Kanadasë (eTA Canada) lëshohet me email kundrejt detajeve të pasaportës suaj. Shumica e aplikantëve mund të plotësojnë Aplikimin për Vizë të Kanadasë në internet në më pak se pesë minuta, dhe ata janë të dekurajuar nga Qeveria Kanadeze nga vizita në Ambasadën Kanadeze për të aplikuar procesin e bazuar në letër. Ju duhet një shfletues i lidhur në internet, adresë emaili dhe Paypal ose kartë krediti/debiti për të paguar tarifat në internet.

Një herë, Aplikimi për Vizë në Kanada plotësohet në internet për këtë , është verifikuar nga Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia në Kanada (IRCC) për të kontrolluar identitetin tuaj. Shumica e aplikacioneve për vizë në Kanada vendosen brenda 24 orëve dhe disa mund të zgjasin deri në 72 orë. Vendimi i Canada Visa Online ju komunikohet me adresën e emailit të dhënë.

Pasi të vendoset rezultati i vizave të Kanadasë në internet, mund të ruani regjistrimin e emailit në telefonin tuaj ose ta printoni atë përpara se të vizitoni Anijen e Kruizit ose Aeroportin. Ju nuk keni nevojë për ndonjë vulë fizike në pasaportën tuaj sepse stafi i imigracionit në aeroport do të kontrollojë për vizën tuaj në kompjuter. Ju duhet të siguroheni që të dhënat e plotësuara në Aplikacionin për Vizë të Kanadasë në këtë faqe interneti duhet të përputhen saktësisht me emrin, mbiemrin, të dhënat e lindjes, numrin e pasaportës dhe çështjen e pasaportës dhe datën e skadimit të pasaportës për të shmangur refuzimin në aeroport në koha e fluturimit të hipjes.

Kush mund të aplikojë për eTA për Kanada

Vetëm shtetasit e vendeve në vijim janë përjashtohen nga marrja e një Visa për të udhëtuar në Kanada dhe duhet të aplikojë në vend të kësaj për eTA në Kanada.

Qytetarë të Kanadasë dhe Shteteve të Bashkuara u duhen vetëm pasaportat e tyre kanadeze ose amerikane për të udhëtuar në Kanada. Banorët e Përhershëm të ligjshëm të Sh.B.A., megjithatë, të cilët kanë në zotërim një Kartoni jeshil i SHBA, duhet të aplikojë për eTA të Kanadasë.

Vetëm ata vizitorë që po udhëtojnë në Kanada me avion përmes një fluturimi komercial ose me çarter duhet të aplikojnë për eTA në Kanada.

Llojet e eTA të Kanadasë

ETA e Kanadasë ka katër lloje, ose me fjalë të tjera, ju mund të aplikoni për eTA të Kanadasë kur qëllimi i vizitës tuaj në vend është ndonjë nga të mëposhtmet:

 • Transit ose ndërprerje kur duhet të ndaleni në një aeroport apo qytet kanadez për një periudhë të shkurtër kohe deri në fluturimin tuaj të ardhshëm në destinacionin tuaj përfundimtar.
 • turizëm, ndonjë gjë interesante, duke vizituar familjen ose miqtë, duke ardhur në Kanada në një udhëtim në shkollë, ose duke marrë pjesë në një kurs të shkurtër studimi që nuk jep asnjë kredite.
 • Për biznes qëllime, duke përfshirë takime biznesi, konferencë biznesi, profesionale, shkencore ose arsimore, ose për rregullimin e çështjeve të një pasurie.
 • Për trajtim mjekësor i planifikuar në një spital kanadez.

Informacioni i kërkuar për Kanada eTA

Aplikantët eTA të Kanadasë do të duhet të japin informacionin e mëposhtëm në kohën e plotësimit në internet Forma e aplikimit eTA e Kanadasë:

 • Informacione personale si emri, vendi i lindjes, data e lindjes
 • Numri i pasaportës, data e lëshimit, data e skadimit
 • Informacioni i kontaktit të tilla si adresa dhe emaili
 • Detajet e punës

Para se të aplikoni për Kanada eTA

Udhëtarët që synojnë të aplikojnë në internet për Kanada eTA duhet të plotësojnë kushtet e mëposhtme:

Një pasaportë e vlefshme për udhëtim

Pasaporta e aplikantit duhet të jetë e vlefshme për të paktën tre muaj përtej datës së nisjes, datës kur largoheni nga Kanada.

Duhet të ketë gjithashtu një faqe të zbrazët në pasaportë në mënyrë që Zyrtari i Doganave të mund të vulosë pasaportën tuaj.

ETA juaj për Kanada, nëse miratohet, do të lidhet me Pasaportën tuaj të vlefshme, kështu që ju kërkohet gjithashtu të keni një Pasaportë të vlefshme, e cila mund të jetë ose një Pasaportë e Zakonshme, ose një Pasaportë Zyrtare, Diplomatike ose e Shërbimit, të gjitha të lëshuara nga vendet e kualifikuara .

Një ID e vlefshme e-mail

Aplikuesi do të marrë Kanada eTA me email, prandaj kërkohet një ID e vlefshme e-mail për të marrë Kanada eTA. Formulari mund të plotësohet nga vizitorët që synojnë të mbërrijnë duke klikuar këtu Formulari i aplikimit për vizë eTA Kanada.

Metoda e pagesës

Që nga eTA Kanada Përmes formularit të aplikimit është i disponueshëm vetëm në internet, pa një ekuivalent letre, kërkohet një kartë krediti / debiti ose llogari PayPal e vlefshme.

Aplikimi për eTA në Kanada

Shtetasit e Huaj të Kualifikuar që dëshirojnë të udhëtojnë në Kanada duhet të aplikojnë për eTA për Kanada në internet. I gjithë procesi është i bazuar në internet, nga aplikimi, pagesa dhe dorëzimi deri te njoftimi për rezultatin e aplikimit. Aplikanti do të duhet të plotësojë formularin e aplikimit eTA të Kanadasë me detaje përkatëse, duke përfshirë detajet e kontaktit, detajet e mëparshme të udhëtimit, detajet e pasaportës dhe informacione të tjera të historisë, siç janë shëndetësia dhe të dhënat kriminale. Të gjithë personat që udhëtojnë në Kanada, pavarësisht nga mosha e tyre, do të duhet të plotësojnë këtë formular. Pasi të plotësohet, aplikanti do të duhet të bëjë pagesën e aplikacionit eTA duke përdorur një kartë krediti ose debiti dhe më pas të paraqesë aplikacionin. Shumica e vendimeve arrihen brenda 24 orëve dhe aplikanti njoftohet përmes postës elektronike, por disa raste mund të duhen disa ditë ose javë për t'u proceduar. Bestshtë më mirë të aplikoni për eTA për Kanada sa më shpejt që të keni përfunduar planet tuaja të udhëtimit dhe jo më vonë se 72 orë para hyrjes tuaj të planifikuar në Kanada . Ju do të njoftoheni për vendimin përfundimtar me email dhe në rast se kërkesa juaj nuk miratohet, mund të provoni të aplikoni për Kanada Visa.

Sa kohë duhet për të përpunuar aplikimin eTA e Kanada

Këshillohet të aplikoni për Kanada eTA të paktën 72 orë para se të planifikoni të hyni në vend.

Vlefshmëria e eTA e Kanadasë

ETA për Kanada është e vlefshme për një periudhë 5 vjeçare nga data e lëshimit të saj ose më pak nëse Pasaporta me të cilën është e lidhur në mënyrë elektronike skadon para 5 viteve. ETA ju lejon të qëndroni në Kanada për në maksimumi 6 muaj në të njëjtën kohë por mund ta përdorni për të vizituar vendin në mënyrë të përsëritur brenda periudhës së vlefshmërisë së tij. Sidoqoftë, kohëzgjatja aktuale për të cilën do të lejoheni të qëndroni në të njëjtën kohë do të vendoset nga zyrtarët e kufirit në varësi të qëllimit tuaj të vizitës dhe do të vuloset në Pasaportën tuaj.

Hyrja në Kanada

ETA për Kanada kërkohet në mënyrë që të mund të hipni në një fluturim për në Kanada, pasi pa të nuk mund të hipni në asnjë fluturim me destinacion Kanada. Megjithatë, Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia e Kanadasë (IRCC) ose Zyrtarë të kufirit kanadez mund t'ju refuzojë hyrjen në aeroport edhe nëse jeni mbajtës i miratuar i eTA në Kanada nëse në momentin e hyrjes:

 • ju nuk i keni të gjitha dokumentet tuaja, siç është pasaporta juaj në rregull, e cila do të kontrollohet nga zyrtarët e kufirit
 • nëse paraqisni ndonjë rrezik shëndetësor ose financiar
 • dhe nëse keni histori të mëparshme kriminale/terroriste ose çështje të mëparshme të imigrimit

Nëse i keni gati të gjitha dokumentet e kërkuara për eTA të Kanadasë dhe i plotësoni të gjitha kushtet e pranueshmërisë për eTA për Kanada, atëherë duhet të jeni në gjendje të aplikoni mjaft lehtë në internet për eTA të Kanadasë, formulari i aplikimit të të cilit është mjaft i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë. Nëse keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet kontaktoni ndihmësin tonë për mbështetje dhe udhëzim.

Dokumentet që kërkuesi i Kanada eTA mund të kërkohet në kufirin me Kanada

Mjetet e mbështetjes së vetvetes

Aplikuesit mund t'i kërkohet të sigurojë prova se ata mund të mbështesin financiarisht dhe të mbajnë veten gjatë qëndrimit të tyre në Kanada.

Bileta e fluturimit përpara / kthyese.

Nga aplikantit mund të kërkohet që të tregojë se ata synojnë të largohen nga Kanadaja pasi të ketë mbaruar qëllimi i udhëtimit për të cilin është aplikuar ETA e Kanadasë.

Nëse aplikanti nuk ka një biletë tutje, ata mund të japin provën e fondeve dhe aftësinë për të blerë një biletë në të ardhmen.

Përfitimet e aplikimit në internet

VETEM DISA N AD Avantazhet M M T OF RND APSISHME T OF APLIKIMIT T C KANADS SUAJ ETA ONLINE

Sherbimet ambasadë online
24/365 Aplikim Online.
Asnjë afat kohor.
Rishikimi dhe korrigjimi i aplikacionit nga ekspertët e vizave përpara dorëzimit.
Procesi i thjeshtuar i aplikimit.
Korrigjimi i informacionit të humbur ose të pasaktë.
Mbrojtja e intimitetit dhe forma e sigurt.
Verifikimi dhe vërtetimi i informacionit shtesë të kërkuar.
Mbështetje dhe Ndihmë 24/7 me E-mail.
Rimëkëmbja e e-mail-it tuaj në rast humbjeje.
Rimbursimi i shërbimit nëse eVisa juaj refuzohet.
Asnjë tarifë shtesë e transaksionit në Bankë prej 2.5%.