Visa Kanadeze për Pacientët Mjekësorë

Vizitë në Kanada për trajtim mjekësor

Udhëtarët me pajisje klinike duhet të dinë për rregullat dhe udhëzimet kur shkojnë në Kanada nëpërmjet aeroplanit ose anijes turistike. Marrja e një vize kanadeze në internet nuk ka qenë kurrë e thjeshtë nga kjo Visa zyrtare e Kanadasë faqe interneti. Faza fillestare në ciklin e rregullimit, është që udhëtarët e tillë të kontaktojnë mjekun e tyre. Bëni kërkesa nëse do të jetë mirë që ju të bëni një udhëtim dhe të kaloni nëpër detektorët e metaleve të sigurisë që përdoren në pika të ndryshme të caktuara. Vizitorët duhet gjithashtu të mbledhin arkivat e tyre klinike, si dëshmi të mjeteve juridike ose të meta klinike, pasi mund t'i kërkojnë ato gjatë lëvizjeve të tyre.

Canada Visa Online i njohur gjithashtu si Kanada ETA

Aplikoni për vizë në Kanada në internet për qëllime mjekësore, biznesi dhe turizmi. Kanadaja ka një politikë liberale të vizave për qytetarët e disa vendeve. Kjo quhet viza eTA e Kanada, ju mund të kontrolloni Kërkesat për vizë eTA Kanada këtu.

Plani përpara për Kanada Visa Online për trajtim mjekësor

Trajtimi mjekësor në Kanada

Linjat ajrore kanë rregullime të sakta në lidhje me pajisjet e lehta. Udhëtarët zakonisht lejohen vetëm të përcjellin a kufiri i dy valixheve të lehta. Në çdo rast, kjo pikë thyerjeje nuk ka rëndësi për ndihmat mjekësore, pajisjet klinike dhe furnizimet. Për ata që mund të kenë nevojë të shkojnë me ndihmë mjekësore me bateri ose karrige me rrota, do të jetë e domosdoshme të zbulohet paraprakisht transportuesi në lidhje me këtë. E njëjta gjë vlen edhe për individët që mund të presin ndihmë për të kaluar masën e para-ambarkimit.

Kur të uleni në terminalin ajror, kaloni në Nevoja speciale-Linja e sigurisë familjare. Sugjerohet që të gjithë vizitorët me paaftësi ose kërkesa të jashtëzakonshme të përdorin këtë linjë pasi zyrtarët e sigurisë në këto stacione janë të jashtëzakonshëm për të ofruar çdo ndihmë shtesë që mund të jetë thelbësore. Sigurohuni që t'u tregoni zyrtarëve se keni një ndihmë transportueshmërie, shtojcë të rreme ose instalim klinik që mund të ndikohet ose të shkaktojë fushat tërheqëse të pranishme në treguesit metalikë të sigurisë.

Pacemaker dhe pajisje të tjera mjekësore

Udhëtarët që kanë sifonë të insulinës, stimulues kardiak ose pajisje të tjera potencialisht klinike duhet të bëjnë këshillojnë zyrtarët e shqyrtimit nga kjo me uljen e tyre në stacionet e shqyrtimit. Të dhënat klinike ose letra nga mjeku juaj para se të hipni në fluturim, do t'ju nevojiten për t'ju lejuar të konfirmoni se me siguri keni një sëmundje aktuale. Aty ku shqyrtimi i mëtejshëm konsiderohet i rëndësishëm, zyrtari i shqyrtimit do ta orkestrojë që të ndodhë në një dhomë private të vendosur brenda terminalit ajror.

Për ndihmë me ndonjë pyetje mund të kontaktoni Tavolinë Ndihme për Vizat e Kanadasë.

Udhëtim ajror me shiringa 

Disa sëmundje kërkojnë që pacientët të shkojnë me gjilpëra. Në rast se keni një gjendje të tillë, sigurohuni që të keni përcjellë një deklaratë klinike për të konfirmuar këtë gjendje. Përveç një miratimi klinik, ju gjithashtu mund të jepni një sqarim të shkallëzuar nga mjeku juaj thelbësor ose zyra e shërbimeve mjekësore. Në kombe të veçanta, një viza eTA e Kanada mbajtësi ndoshta do të adresohet nëpërmjet fakultetit të sigurisë së terminalit të avionit ose ajror. Në rast se zbulohen duke shkuar me gjilpëra pa një sqarim të mirë dhe të arsyeshëm.

Nëse është e nevojshme, për arsye klinike, gjilpërat mund të futen në bagazhin e lehtë. Për qëllime afirmimi, kontrolloni Autoriteti Kanadez i Sigurisë së Transportit Ajror faqe për të vendosur arkivat e kërkuara. Në mënyrë të ngjashme, merrni parasysh kontrollimin e udhëzimeve të avionëve pasi strategjitë mund të ndryshojnë disi nga një transportues në tjetrin dhe nga një vend në tjetrin.

Shfaqja para-konviktit dhe Ostomia

Para se të filloni masën para-konviktit sigurohuni që keni i deklaruar stafit të sigurisë në stacionin e skriningut që keni një ostomy. Duhet t'i pajisni me një shënim nga zyra e specialistëve ose mjekëve. Edhe pse ky dokumentacion nuk është i detyrueshëm, mbajtja e tij me vete ndihmon në zbutjen e ciklit të shqyrtimit. Siç u vu re më parë, një rajon hetimor privat do të jepet menjëherë nëse kërkohet shqyrtim i mëtejshëm.

Ju mund t'i paketoni të gjitha furnizimet tuaja të ostomisë, d.m.th., kurrizat dhe xhepat në ingranazhin e lehtë, i cili më pas, në atë moment do të kalojë në skanimin në vendet e caktuara. Spines duhet të vendosen para kohe duke verifikuar që i keni prerë ato para datës së lëvizjes tuaj. Kjo është veçanërisht domethënëse në rast se besoni se mund t'ju duhet t'i përdorni gjatë fluturimit.

Tubat ngjitës përjashtohen nga kufizimet e lëngjeve. Në çdo rast, udhëtarët duhet t'i paraqesin cilindrat stafit të kontrollit në mënyrë të pavarur duke i eleminuar së pari nga sendet e lehta.

Gjërat shtesë klinike dhe ndihmat e transportueshmërisë që lejohen përmes rajonit të shqyrtimit të sigurisë përfshijnë: 

 • Karriget me rrota
 • Stylus dhe rekord
 • Scooters
 • Notetarët braille
 • Paterica
 • Furnizime, pajisje dhe ilaçe që lidhen me të gjithë diabetin
 • canes
 • Medikamente
 • rrethoresh
 • Mjete për vegla protezike
 • Vegla protezike
 • hedh
 • Oksigjen plotësues personal
 • Mbështetje mbështetëse
 • Mjetet për mbledhjen / çmontimin e karrocave
 • Makineri mbështetëse
 • Futje kokleare
 • Krijesa të shërbimit
 • Dëgjimi ndihmon
 • Respiratorë dhe makina CPAP (presion i vazhdueshëm pozitiv i rrugës së aviacionit). Uji në makinerinë CPAP gjithashtu refuzohet nga kufizimet e lëngjeve të avionit.
 • Ekranet e apnesë
 • Vegla shtesë
 • Këpucë ortopedike
 • Pajisjet adaptive / ndihmëse
 • Vegla klinike të jashtme
 • Çdo pajisje ose vegël e lidhur me të meta dhe pajisje të tjera klinike

LEXO MË SHUMË:
Mësoni rreth të drejtave të prindërve / gjyshërve për Canda Super Visa.

Miratimi klinik dhe njoftimi paraprak

Çdo vizitor që vjen Kanada Visa Online që kërkon përdorimin e një pajisjeje ose pajisjeje klinike të kontrolluar nga bateria gjatë fluturimit të tyre është e nevojshme për të kontaktuar zonën e punës të rezervimeve të transportuesit në çdo rast 48 orë përpara udhëtimit. Miratimi klinik për t'u ngarkuar në një fluturim nevojitet për pajisje të caktuara klinike si ventilatorët.

Është jetike të theksohet se miratimi klinik nuk është i nevojshëm për udhëtarët që kanë një makinë BPAP ose CPAP të nevojshme për trajtimin e apnesë së pushimit. Në çdo rast, jeni të inkurajuar të kontaktoni zyrën e rezervimit të operatorit tuaj në rast se doni ta mirëprisni makinën gati, pavarësisht nëse nuk prisni ta përdorni atë.

Bateri rezervë

Deklaroni me aeroplanin për llojet dhe pajisjet e njohura të baterive. Për bateritë shtesë, sigurohuni që ato të vendosen në një mënyrë që do t'i mbrojë nga dëmtimi aktual ose qarku i shkurtër. Konsideroni vendosjen e çdo baterie në një thes tjetër plastik ose një xhep mbrojtës dhe përgjimi mbi secilin prej terminaleve të zbuluar. Diçka tjetër, mendoni të lini bateritë shtesë në grupin e tyre unik.

Bateritë që derdhen

Bagazhet e kontrolluara - Bateritë që derdhen që priten të përdoren me një vegël klinike të mbushur me bateri nuk lejohen në gjërat e kontrolluara. Nëse nuk është praktike të ndërtohet nëse bateria derdhet, transportuesi do ta konsiderojë atë si një bateri që derdhet.

Bagazhet e lehta - Ju mund të paketoni bateritë që derdhen në pajisjen tuaj portative. Bateritë tuaja të shtypura duhet të qëndrojnë vazhdimisht poshtë sediljes. Mund të aplikohen nevoja shtesë të paketimit. Telefononi zonën e punës së rezervimeve për të bërë kërkesa për mënyrën më të mirë të paketimit të baterive që derdhen.


Kontrolloni tuajin kualifikimi për eTA Kanada Visa dhe aplikoni për eTA Canada Visa 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët Australianë, Qytetarë francezë, dhe Portugezon qytetarët mund të aplikoni në internet për eTA Canada Visa. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonën Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.