Viza për pushime pune për Kanada

Vancouver Viza për pushime pune si pjesë e programit International Experience Canada (IEC)

Çfarë është viza pushuese kanadeze e punës

Vizë pushimesh pune për Kanada ofron një mundësi emocionuese për të punuar dhe udhëtuar jashtë shtetit. Ju mund të punoni me kohë të pjesshme, të eksploroni Veriun e Madh të Bardhë dhe të jetoni në disa nga qytetet më të mira të botës si Montreal, Toronto Vancouver. Përvoja Ndërkombëtare Kanada (IEC) u siguron të rinjve që të rrisin rezymenë e tyre me përvojë ndërkombëtare të punës dhe udhëtimit dhe një përvojë për të mbajtur mend.

Viza e Punës për Festa është pjesë e Programit Ndërkombëtar të Lëvizjes i cili lejon punëdhënësit Kanadezë të punësojnë punëtorë ndërkombëtarë në baza të përkohshme. Ashtu si programet e tjera të Vizave të Festave të Punës, Visa e Punës së Kanadasë është një leje pune e përkohshme e hapur që do të thotë

 • nuk keni nevojë për një ofertë pune paraprakisht për të aplikuar për vizë
 • ju mund të punoni me më shumë se një punëdhënës
Kjo vizë është mjaft e popullarizuar në mesin e udhëtarëve të rinj dhe ju duhet të keni moshën 18-35 vjeç që të keni të drejtë për Punë Visa Holiday Canada.
SHENIM: Ndërprerja e moshës për vende të caktuara është 30 vjet.

Kush mund të aplikojë për Vizat e Pushimit të Punës në Kanada?

Më poshtë janë kërkesat minimale të pranueshmërisë.

 • Një pasaportë e vlefshme nga një vend i pranueshëm
 • Mosha ndërmjet 18-35 vjet (ndërprerja është 30 vjet për vende të caktuara)
 • Asnjë vartës
 • $ 2, 500 për të mbuluar shpenzimet fillestare
 • Biletë vajtje-ardhje ose fonde të mjaftueshme për të mbuluar një të tillë
 • Sigurim shëndetsor për kohëzgjatjen e qëndrimit

Vini re se më sipër janë kërkesat minimale për të qenë të pranueshëm dhe nuk garanton që ju do të jeni të ftuar të aplikoni për Vizën e Punës së Punës Kanadeze.

Vendet e pranueshme

Shumë vende si Australia, Austria, Franca, Irlanda, Hollanda dhe Mbretëria e Bashkuar kanë marrëveshje me Kanadanë në kuadër të Programit Ndërkombëtar të Lëvizjes. Mbajtësit e pasaportave të vendeve në vijim janë të pranueshëm në programin International Experience Canada (IEC).

Si të aplikoni për Vizat e Pushimeve të Punës për Kanada

Viza e Punës së Kanadasë për Punë është një vizë jashtëzakonisht e popullarizuar në mesin e udhëtarëve të rinj dhe ka kuotë fikse për çdo vend në vit. Duke supozuar se keni përmbushur të drejtën, duhet të kaloni nëpër hapat e mëposhtëm:

 • Hapi 1: Krijoni një profil në internet ku do t'ju bëhen pyetje të bazuara në përshtatshmëri. Pas paraqitjes së profilit, ju do të jeni në një pishinë me kandidatë të tjerë nga vendi juaj.
 • Hapi 2: Kjo pasohet nga një barazim dhe ju prisni një Ftesë për të Aplikuar (ITA). Me pak fat pasi të merrni ITA, duhet të plotësoni profilin brenda 10 ditëve.
 • Hapi 3: Së fundmi, duhet të paraqisni aplikacionin për Vizë Pushimi për Punë për Kanada brenda 20 ditëve nga ITA.

Meqenëse ka kuota e rreptë dhe e kufizuar për shumicën e vendeve, është e domosdoshme që të paraqisni profilin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Për shembull, Mbretëria e Bashkuar ka një kuotë prej 5000 për 2021 dhe deri në kohën që aplikoni mund të jenë në dispozicion vetëm 4000 spote. Nëse jeni mbajtës i pasaportave të ish vendeve të Komonuelthit si Australia, atëherë jeni me fat pasi nuk ka kuotë ose kufi kufiri.

Sigurohuni që të kontrolloni email-et tuaja shpesh për të ditur nëse keni marrë Ftesë për të Aplikuar pasi keni vetëm një numër fiks ditësh brenda të cilave të paraqisni kërkesën tuaj.

Dokumentet dhe provat e kërkuara për aplikimin e vizës

Viza e Pushimit të Punës për Kanada është relativisht e thjeshtë në krahasim me disa viza të tjera.

 • ju kërkohet të ngarkoni një fotografi
 • siguroj çertifikatat e policisë nga të gjitha vendet ku keni kaluar më shumë se 6 muaj që nga ditëlindja juaj e 18-të
 • nga ju gjithashtu mund të kërkohet të ofroni të dhëna biometrike, përfshirë gjurmët elektronike të gishtërinjve në një vend të caktuar në vendin tuaj të lindjes

Vjen në Kanada me një vizë pushimi pune

Ju duhet të merrni një rezultat në aplikimin tuaj për Visa brenda 4-6 javësh nga dorëzimi. Pas marrjes së Vizës tuaj dhe para se të vini në Kanada, është e rëndësishme të mbani në rregull dokumentet e mëposhtme

 • Printo nga letra e konfirmimit të vizave - duhet të jesh në gjendje ta printosh nga faqja në internet ku ke krijuar profilin tënd
 • Prova e sigurimit shëndetësor dhe duhet të jetë e vlefshme për tërë kohëzgjatjen e qëndrimit
 • Kopjet origjinale të certifikatave të policisë
 • Dëshmi e fondeve për të qenë në gjendje të mbani veten
 • Një biletë kthimi ose fonde të mjaftueshme për të qenë në gjendje të blini një të tillë
Në përgjithësi, mbani një kopje të të gjitha dokumenteve që ishin të nevojshme për paraqitjen e aplikimit për Vizat e Pushimeve të Punës.

Ku mund të punoj në një Kanada ndërsa jam në një Vizë Pushimi në Punë?

Meqenëse Visa Holiday Holiday është një leje e hapur pune, ju jeni të lirë të punoni për çdo punëdhënës në Kanada. Kanadaja është një vend i madh dhe varësisht nga koha e vitit, ka shumë punë sezonale në Kanada në rajone. Gjatë muajve të verës, ka shumë kërkesa për personelin e përkohshëm në vendpushimet e mëdha në natyrë për aktivitetet verore. Shembull, udhëzues dhe instruktorë të kampit veror.

Në dimër, vendpushimet e skive janë një mekanizëm aktivitetesh dhe ofrojnë pozicione instruktori ose punë në hotel;

Ose gjatë vjeshtës, po kryhet korrje masive në ferma dhe ferma në rajone si Ontario që kanë industri të mëdha për rritjen e frutave.

LEXO MË SHUMË:
Udhëzues Kanadez për Motin për vizitorët.

Për sa kohë është e vlefshme Viza e Punës për Pushime?

Viza e pushimeve të punës është e vlefshme për 12 deri në 24 muaj (23 muaj për vendet e ish-Komonuelthit).


Nëse nuk keni Visa të Punës për Pushime dhe përkundrazi po kërkoni të udhëtoni vetëm në Kanada, atëherë do ta bëni duhet të aplikoni për eTA Kanada Visa. Ju mund të lexoni rreth Llojet eTA të Kanadasë këtu.

Kontrolloni tuajin kualifikimi për eTA Kanada Visa dhe aplikoni për eTA Canada Visa 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët Australianë, Qytetarë francezë, dhe Shtetas zviceranë mund të aplikoni në internet për eTA Kanada Visa. Nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë ose kërkoni sqarime, duhet të kontaktoni me ne Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.