Vjen në Kanada për biznes

Përpara se të aplikoni për aplikimin për vizë biznesi në Kanada, duhet të keni njohuri të hollësishme rreth kërkesave për vizë biznesi. Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth përshtatshmërisë dhe kërkesave për të hyrë në Kanada si një vizitor biznesi.

Në tregun global, Kanadaja njihet si një vend ekonomikisht i qëndrueshëm. Ajo ka PBB-në e 10-të më të madhe sipas nominalit. Dhe kur bëhet fjalë për PBB-në nga PPP, ajo gjendet në vendin e 6-të. Kanadaja shërben si testi ideal për SHBA-në, pasi është një nga pikat kryesore të hyrjes në tregun e Shteteve të Bashkuara. Për më tepër, nëse i krahasoni të dyja, atëherë do të zbuloni se kostot e biznesit në përgjithësi janë 15% më të larta në SHBA sesa në Kanada. Prandaj, Kanadaja ka shumë për t'u ofruar bizneseve globale. Nga ata sipërmarrës që duan të fillojnë një biznes të ri në Kanada tek ata që kanë një biznes të suksesshëm në vendin e tyre dhe mezi presin të zgjerojnë biznesin e tyre, te biznesmenët ose investitorët me përvojë, të gjithë marrin disa mundësi në vend. Nëse dëshironi të eksploroni mundësi të reja biznesi në Kanada, një udhëtim afatshkurtër në vend mund të jetë një ndihmë e madhe.

Vizita e Kanadasë nuk ka qenë kurrë më e lehtë pasi qeveria e Kanadasë ka prezantuar procesin e thjeshtuar dhe të thjeshtë të marrjes së autorizimit elektronik të udhëtimit ose Kanada Visa Online. Kanada Visa Online është një autorizim elektronik udhëtimi ose leje udhëtimi për të vizituar Kanadanë për një periudhë kohore më pak se 6 muaj. Vizitorët ndërkombëtarë duhet të kenë një eTA kanadeze për të qenë në gjendje të hyjnë në Kanada dhe të eksplorojnë këtë vend të mahnitshëm. Shtetasit e huaj mund të aplikojnë për një Aplikimi për vizë në Kanada brenda pak minutash. Procesi i aplikimit për vizë në Kanada është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht në internet.

Cilët sektorë ofrojnë mundësitë më të mira të biznesit në Kanada?

Për emigrantët, më poshtë janë 5 mundësitë kryesore të biznesit në Kanada: 

 • Shitje me shumicë dhe pakicë
 • Bujqësia - Kanadaja është një lider global në bujqësi
 • Ndërtim
 • Peshkimi komercial dhe prodhimet e detit
 • Shërbimet softuerike dhe teknike

Kush quhet vizitor biznesi?

Më poshtë janë skenarët në të cilët ju do të konsideroheni një vizitor biznesi: 

· Nëse jeni duke vizituar Kanada përkohësisht në 

 • investoni në Kanada
 • duke kërkuar mundësi për të rritur biznesin tuaj
 • ndiqni dhe zgjasni marrëdhëniet tuaja të biznesit 

Nëse dëshironi të vizitoni Kanadanë për të marrë pjesë në aktivitete biznesi ndërkombëtar dhe nuk jeni pjesë e tregut kanadez të punës. 

Dikush mund të qëndrojë në vend për disa javë deri në 6 muaj në një vizitë të përkohshme ose si vizitor biznesi.

Nuk kërkohet leje pune nga vizitorët e biznesit. Një vizitor biznesi në Kanada nuk është një person biznesi që ka ardhur për t'u bashkuar me tregun e punës të Kanadasë sipas një marrëveshjeje të tregtisë së lirë.  

LEXO MË SHUMË:

Moti i Kanadasë varet nga sezoni aktual që mbizotëron në vend, si dhe nga zona e vendit në fjalë. Mësoni më shumë në Moti Kanadez

Cili është kriteri i pranueshmërisë për një vizitor biznesi?

 • ju nuk kanë ndërmend të bashkohen me tregun kanadez të punës 
 • ju do qëndroni deri në 6 muaj ose më pak
 • ju keni një biznes të qëndrueshëm dhe të lulëzuar jashtë Kanadasë në vendin tuaj
 • duhet të keni gati të gjitha dokumentet e udhëtimit si pasaportën tuaj
 • ju keni plane të largoheni nga Kanadaja përpara se të skadojë viza juaj eTA Canada ose duhet të keni bileta kthimi  
 • ju nuk duhet të jeni një rrezik sigurie për kanadezët; prandaj, ji me karakter të mirë 
 • për të gjithë kohëzgjatjen e qëndrimit tuaj në Kanada, ju duhet të jeni në gjendje të mbështesni veten financiarisht 
 • Si një vizitor biznesi në Kanada, lejohen disa aktivitete!

Pasi të përmbushni të gjitha tuajat Kërkesat për vizë biznesi në Kanada dhe merrni tuajin Vizë biznesi në Kanada, ju lejohet të bëni aktivitetet e mëposhtme!

 • Marrja e porosive për shërbime ose mallra biznesi
 • Pjesëmarrja në takime biznesi, konferenca ose panaire tregtare
 • Dhënia e shërbimit të biznesit pas shitjes
 • Blerja e mallrave ose shërbimeve kanadeze
 • Ndjekja e trajnimeve për biznes nga një kompani mëmë kanadeze për të cilën po punoni nga jashtë Kanadasë
 • Merrni pjesë në trajnim nga një kompani kanadeze me të cilën jeni në një marrëdhënie biznesi 

LEXO MË SHUMË: 

 Ju mund të lexoni rreth Llojet e vizave eTA në Kanada   Procesi i aplikimit për vizë eTA në Kanada këtu. 

Si mund të hyni në Kanada si një vizitor biznesi? 

Ju ose do të keni nevojë Viza eTA e Kanadasë (Autorizimi i Udhëtimit Elektronik) ose një vizë vizitori për të hyrë në Kanada në një udhëtim pune afatshkurtër në varësi të vendit tuaj të pasaportës. Nëse jeni shtetas i njërit prej këtyre vendeve, ju keni të drejtë të aplikoni për një vizë eTA Kanada: 

LEXO MË SHUMË:
Çfarë është Kanada Super Visa?

Dokumentet e nevojshme për vizitorët e biznesit përpara se të hyjnë në Kanada!

Janë disa kërkesat për vizë biznesi që duhet të ndiqni. Kur të mbërrini në kufirin kanadez, sigurohuni që të keni në dorë dhe në rregull dokumentet e mëposhtme. Mbani në mend se Agjenti i Shërbimeve Kufitare të Kanadasë (CBSA) ka të drejtë t'ju shpallë të papranueshëm nëse nuk siguroni dokumentet e mëposhtme:

 • vizë e vlefshme eTA Kanada
 • një pasaportë e cila është e vlefshme për të gjithë kohëzgjatjen e qëndrimit
 • dëshmi se keni financa të mjaftueshme për të mbështetur veten financiarisht gjatë qëndrimit tuaj në vend dhe për t'u kthyer në shtëpi
 • letër ftese ose letër mbështetëse nga pritësi i biznesit tuaj kanadez ose kompania mëmë kanadeze 
 • detajet e kontaktit të hostit të biznesit tuaj

LEXO MË SHUMË:

Këto qytete të vogla kanadeze nuk janë një destinacion tipik turistik, por çdo qytet i vogël ka hijeshinë dhe karakterin e vet që i bën turistët të ndihen të mirëpritur dhe si në shtëpinë e tyre. Nga fshatrat simpatikë të peshkimit në lindje e deri te qytetet malore atmosferike në perëndim, qytetet e vogla janë të mbushura me dramën dhe bukurinë e peizazhit kanadez. Mësoni më shumë në  Lexoni udhëzuesin tonë të plotë se çfarë të prisni pasi të keni aplikuar për vizë eTA Canada.

Pasi të keni kontrolluar kualifikimi për eTA Kanada Visa, ju duhet të aplikoni për eTA Canada Visa 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarët AustralianëQytetarë britanikëShtetas zviceranë   Qytetarë francezë mund të aplikoni në internet për eTA Canada Visa. Në rast se keni nevojë për ndonjë sqarim ose ndihmë, mos ngurroni të kontaktoni tonë Helpdesk për udhëzim dhe mbështetje.                                                                                                                                                

Cili është ndryshimi midis një leje pune dhe një vize biznesi?

Nuk duhet të ngatërrohet mes një leje pune kanadeze dhe një vize për vizitorë biznesi. Të dyja janë krejt të ndryshme. Si një vizitor biznesi, nuk mund të hyni në fuqinë punëtore kanadeze. Nëse jeni një vizitor biznesi me vizë biznesi kanadeze, do t'ju lejohen vetëm qëndrime afatshkurtra për aktivitete biznesi. Këto aktivitete janë vizita në terren, konferenca të industrisë ose trajnime. Nga ana tjetër, nëse jeni i punësuar nga një kompani kanadeze ose transferoheni në Kanada nga kompania juaj, do t'ju duhet një leje pune.

Procesi i aplikimit për vizë biznesi!

Nuk ka vizë të veçantë për vizitorët e biznesit në Kanada; prandaj, procesi i aplikimit për vizë biznesi është e thjeshtë. Vizitorët e biznesit në Kanada duhet të ndjekin procedurën normale të aplikimit për një vizë vizitori, ose TRV. Një gjë shtesë që duhet të bëjnë është të tregojnë se po hyjnë në vend për aktivitete biznesi. Në portin e tyre të hyrjes, vizitorët e biznesit mund të kenë nevojë t'i tregojnë oficerit të shërbimeve kufitare dëshmi të aktiviteteve të tyre. Megjithatë, vizitorët e biznesit mund të përjashtohen nga viza në rast se vijnë nga ndonjë prej vendeve të përjashtuara nga viza. Në këto raste, individi mund të ketë ende nevojë për një autorizim elektronik udhëtimi (eTA) nëse mbërrijnë në Kanada me avion. Si vizitor biznesi, ju mund të sillni me vete anëtarët e familjes tuaj, por kushdo që ju shoqëron duhet të plotësojë aplikimin e tij për vizë vizitori.

LEXO MË SHUMË:
Duhet të vizitoni qytetet e vogla në Kanada


Kontrolloni tuajin kualifikimi për eTA Kanada Visa dhe aplikoni për eTA Canada Visa 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarë italianë, Qytetarët spanjollë, Qytetarë francezë, Qytetarët izraelitë, Qytetarët e Koresë së Jugut, Qytetarë portugezëdhe Qytetarët kilianë mund të aplikoni në internet për eTA Kanada Visa. Nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë ose kërkoni sqarime, duhet të kontaktoni me ne Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.