Апликација за виза за Канада

Онлајн процедурата на апликацијата за виза за Канада е многу удобна и изводлива. Посетителите кои се квалификуваат за апликацијата за виза на eTA Канада може да ја добијат потребната дозвола седејќи од дома во секое време од денот без да мора да патуваат во која било амбасада или конзулат за тоа прашање.

Посетата на Канада никогаш не била полесна откако Владата на Канада го воведе поедноставен и рационализиран процес за добивање електронско овластување за патување или Канада Виза онлајн. Канада Виза онлајн е електронско овластување за патување или патна дозвола за посета на Канада за временски период помал од 6 месеци. Меѓународните посетители мора да имаат канадска eTA за да можат да влезат во Канада и да ја истражат оваа неверојатна земја. Странските државјани можат да аплицираат за Апликација за виза за Канада за неколку минути. Процес за аплицирање за виза за Канада е автоматизирана, едноставна и целосно онлајн.

Аплицирањето за канадска виза сега е сосема изводливо и погодно… може едноставно да се направи онлајн. Ако сакате да ја посетите Канада и ги исполнувате условите за виза за посетител на eTA Canada, можете да ја добиете дозволата преку апликација за канадска виза онлајн во секое време од удобноста на вашиот дом. Сега не мора да патувате во конзулат или амбасада за да го пополните вашето Формулар за апликација за виза за Канада. 

Без разлика дали ја посетувате Канада за бизнис, туризам или транзитна цел, со Онлајн апликација за виза за посетители на Канада може да ја добиете вашата eTA апликација за виза во Канада. Процесот на аплицирање за виза за Канада сега е поефикасен и полесен за вас. За да се запознаете со видот на одговорите на образец за апликација за виза ќе бара, помине низ Најчесто поставувани прашања поставена на веб-страницата. Ова ќе ви помогне да се подготвите за апликација за виза за Канада, бидејќи ќе знаете какви прашања се поставуваат. Откако ќе дознаете сè за Формулар за апликација за виза за Канада, помага да се елиминираат сите можни грешки на Формулар за апликација за виза за Канада како и што го прави побрз процесот на аплицирање за виза за Канада. 

Сепак, тоа се прави само заради поднесување на детален и правилен формулар на веб-страницата. Во секој случај, ако има некакви погрешни информации и грешки во вашата форма на веб-страницата, постојат шанси вашата апликација за виза да биде одбиена од Имиграција, бегалци и државјанство Канада (IRCC). 

Секогаш е подобро да се запознаете со бараните прашања во ова пишување и да го разберете целиот процес. Ние не ја одбиваме вашата апликација за виза за Канада и затоа ќе ве водиме низ целиот процес на аплицирање. Треба само да забележите или да имате на ум што и да е споменато овде. Едно нешто што треба да знаете е најмалку 72 часа пред вашето заминување сите прашања во Образец за апликација за виза за Канада мора да се одговори и достави. 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: 

 За неколку минути, странските државјани можат да аплицираат за еТА канадска виза преку ИнтернетПроцес на виза за еТА Канада е целосно онлајн, едноставен и автоматизиран. 

Што е канадска виза преку Интернет или еТА канадска виза? 

eTA кратенка за Електронска овластување за патување. Во последно време, eTA Canada Visa ги замени апликациите за Canada Visa. Најдобриот дел е што ги има истите критериуми, е подеднакво важен и ја дава истата дозвола за посетителите. 

Ако сакате да летате во Канада без да имате туристичка виза со вас, виза EtA Canada, ќе ви биде потребна овластување за патување. Можете лесно да аплицирате за eTA без никаков проблем во постапката ако Формулар за онлајн апликација за виза за Канада ви е достапен. Работи често и ви користи за кратко време. eTA не е печатена копија од документот, туку електронска дозвола за патниците кои се преселуваат во Канада без виза.

Постојат некои официјални испитувања и проценки кои треба да се направат пред да се дозволи eTA Canada Visa. Ве известуваме дека секоја апликација ја испитува IRCC, која се нарекува и „Имиграција, бегалци и државјанство Канада“. Вашиот формулар за апликација за виза ќе биде одобрен доколку утврдат дека воопшто не сте безбедносна закана. 

Врз основа на бројот на вашиот пасош, дали носите валидна eTA канадска виза или не, ќе се провери за време на пријавувањето на аеродромот. За да се одржуваат безбедносни протоколи на овластени лица во авионот, ова е направено за да се елиминираат сите неовластени/непожелни патници да се качат на летот. 

Зошто е потребна eTA Canada Visa? 

Дали планирате да се префрлите во друга нација или едноставно сакате да патувате во Канада со авион, на одмор или некоја официјална работа? Треба да аплицирате за eTA Canada Visa. Не е задолжително само за возрасни, туку и за малолетни деца. Тие, исто така, треба да ја покажат својата виза eTA Канада за време на пријавувањето.

Имајќи го кажано тоа, eTA Canada Visa нема да биде доволна во некои сценарија и треба да аплицирате за виза за патување. На пример, ако вашиот критериум за eTA Canada Visa не е исполнет или сакате да останете во Канада повеќе од шест месеци, тогаш треба да аплицирате за виза за посетители или туристи.

Општо земено, како што знаеме дека процесот на аплицирање за нормална туристичка виза е многу покомплициран, поскап и одзема повеќе време во споредба со eTA Canada Visa. И постојат различни ограничувања кои секогаш го попречуваат процесот на прифаќање виза и постапки за студирање или работа во Канада. Покрај тоа, eTA Canada Visa се обработува и се одобрува многу порано и без никакво ограничување. eTA Canada Visa обично се одобрува во рок од само 3 дена и ако е итно, тогаш за помалку од еден час. Можете да ги дознаете сите детали подобност за еТА Канада виза овде.

eTA Canada Visa не е потребна ако веќе имате виза или дури и ако имате американски или канадски пасош за патување. И ако стигнете до Канада по копно, тогаш eTA Canada Visa не се применува. 

Барања за подобност за eTA Canada Visa

Ако сакате да аплицирате за eTA Canada Visa без никакви ограничувања, треба да ги исполнувате следниве услови:

 • Вие припаѓате на европска земја како ОК или Ирска или која било земја спомената на веб-страницата. Проверете ја комплетната листа на подобни земји за eTA Canada Visa.
 • Вие воопшто не сте безбедносна закана за јавното здравје.
 • Се префрлате во земја, планирате одмор или патување со семејството или за студиски цели.
 • Немате криминална историја и никогаш не сте претрпеле кражба поврзана со виза или илегална имиграција.
 • Вие стоите покрај Канадски превентивни правила за СОВИД 19.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Ако сакате таква возбудлива авантура за да доживеете нешто за кое верувате дека е невообичаено, треба да ги посетите опседнуваните локации кои се наоѓаат во земјата на Канада. Учат за Топ десет опседнети места за посета во Канада.

Валидност на eTA Canada Visa 

Кога ќе ја добиете вашата апликација одобрена, вашата eTA Canada Visa станува валидна на лице место. Штом истече вашиот пасош против кој е применета вашата eTA Canada Visa, истекува и важноста на вашата eTA. Во случај да користите нов пасош. Треба да поставите нова апликација за нова eTA Visa Online доколку користите нов пасош. Запомнете дека ви е потребна вашата eTA Canada Visa во моментот на пријавувањето и при пристигнувањето во Канада. 

За целиот период на престој во Канада, треба да важи и вашиот пасош. При една посета, вашиот престој важи до шест месеци. Колку пати сакате, можете да изберете да патувате во Канада во овој период. Времетраењето од шест месеци значи последователни месеци; не може да се истегне со прескокнување на месеци престој. 

Еден од најважните и примарни барања за eTA на Канада е биометриски пасош за аплицирање за Апликација за виза за Канада. За да се потврди подобноста, апликантите треба да ги дадат целосните детали за пасошот. Тоа ќе одлучи дали ви е дозволен влез во земјата или не.

Неколку прашања на кои посетителите треба да одговорат се:

 • Кој народ ти издал пасош? 
 • Кој е бројот на пасошот? 
 • Датум на раѓање на апликантот?  
 • Кое е целосното име на посетителот? 
 • Кои се прашањата и датумите на истекување на вашата лозинка?  

Пред пополнување на формуларот, од апликантите се бара да се уверат дека сите горенаведени работи се во ред. Не треба да има грешки или грешки во дадените информации и тие треба да бидат ажурирани. Дури и најмалата грешка или грешка во формуларот може да стане причина за доцнење и нарушување на добивањето виза или дури и откажување на визата.

 

За да се провери историјата на апликантот, има неколку прашања во позадина на формуларот за апликација за виза за Канада eTA. На сликата доаѓа откако сите релевантни информации за пасошот ќе бидат достапни во формуларот. Ако некогаш ви бил одбиен влез или ви било побарано да излезете од земјата или некогаш сте биле одбиени за виза или дозвола додека патувате во Канада, ќе биде првото веројатно прашање што ќе се постави. Дополнителни прашања ќе бидат поставени ако апликантот каже да и ќе мора да ги даде сите детали што се потребни. 

 

Доколку е пронајдена криминална историја на апликантот, тој треба да каже што е сторено дело; природата на кривичното дело како и локацијата и датумот на кривичното дело. Сепак, не е дека не може да се влезе во Канада со криминално досие; ако природата на кривичното дело не е заканувачки за канадскиот народ, тогаш можете да добиете влез во земјата. Но, ако злосторството од таква природа претставува закана за јавноста, тогаш нема да добиете влез во Канада. 


Има неколку прашања поставени од формуларот за апликација за виза на eTA Канада за медицински цели и цели поврзани со здравјето. Овие ќе бидат како - дали како апликант ви е дијагностицирана туберкулоза? Или останавте во контакт со некој болен од туберкулоза во последните две години? Исто како и овие прашања, ќе најдете и листа на медицински состојби кои ви помагаат да го идентификувате и наведете типот на вашата болест од списокот (во случај да постои). Но, тоа не значи дека вашата апликација ќе биде одбиена веднаш, дури и ако страдате од некоја од болестите споменати во списокот. Повеќе фактори влегуваат во сликата бидејќи сите апликации се оценуваат од случај до случај. 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Ако идејата за канадски зими ви е ужасно студена, тогаш можеби ќе ви треба потсетник за некои од совршените зимски дестинации во земјата. Учат за Топ места за посета во Канада во зима.

Неколку други прашања поставени во формуларот за апликација за виза за Канада

Пред да може барањето да се обработи за преглед, се поставуваат некои други прашања:

Овие прашања може да се категоризираат на следниов начин: 

 • планови за патување на барателот 
 • податоци за контакт на апликантот
 • брачниот и работен статус на барателот

За апликацијата eTA, потребни се и детали за контакт: 

Апликантите за eTA мора да обезбедат валидна адреса за е-пошта. Мора да се има на ум дека процесот на eTA во Канада се врши онлајн и ќе добиете враќање само на е-поштата. Штом се одобри електронското овластување за патување, се испраќа известување преку е-пошта. Оттука, валидна и тековна адреса е од суштинско значење за непречена комуникација. 

Потребна е и адреса на живеење!

Треба да одговорите на неколку прашања за вашиот брачен статус и вработување. За да изберете од паѓачката листа во делот за нивниот брачен статус, на апликантот ќе му бидат обезбедени неколку опции. 

Од вашето занимање, името на компанијата, името на компанијата каде што работите и моменталното работно место, земете неколку детали за вработување што се бараат во формуларот. Апликантот треба да ја наведе годината во која почнал да работи. Обезбедени опции се пензионери или невработени или домаќинки или никогаш не сте имале вработување или повеќе не сте во моментов вработени. 

Прашања за информации за летот, како датумот на пристигнување: 

Нема потреба да купувате билети за авиони однапред; патниците можат да изберат да ги добијат своите билети откако ќе заврши процесот на селекција на eTA. Оттука, никој нема да бара од вас да покажете доказ за билетот додека не започне процесот на аплицирање. 

Имајќи го кажано тоа, датумот на пристигнување треба да го обезбедат патниците кои веќе имаат однапред одлучен распоред и времето на летот доколку бидат прашани. 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: 

 Сакате да ги знаете следните чекори по завршувањето и плаќањето за eTA Canada Visa? Откако ќе аплицирате за eTA Canada Visa: Следни чекори.  

Апликација за виза за Канада преку Интернет има направено процесот на Апликација за виза за Канада едноставно. Тоа ви овозможува да го пополните формуларот за апликација за виза од удобноста на вашиот дом. Прилично едноставен процес е да аплицирате за виза за посетители во Канада; само треба да ги исполнувате условите за eTA и да ги обезбедите сите потребни информации. Па, што чекате? Едноставно пополнете го вашиот Онлајн апликација за виза за посетители на Канада и добијте ја вашата виза без проблеми.


Проверете ја вашата подобност за еТА Канада виза и аплицирајте за еТА Канада Виза 72 часа пред вашиот лет. Британски граѓани, Италијански граѓани, Државјани на Шпанија, Француски граѓани, Израелски државјани, Јужнокорејски граѓани, Португалски граѓани, и Граѓани на Чиле може да аплицира преку Интернет за еТА Канада Виза. Доколку ви треба каква било помош или ви требаат какви било појаснувања, контактирајте го нашиот helpdesk за поддршка и водство.