Канадска виза од Португалија

Канадска виза за португалски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Португалија

еТА за португалски граѓани

Подобност за еТА

 • Португалските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Португалија беше членка на програмата на Канада еТА
 • Португалските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата ЕТА Канада

Други барања за еТА

 • Португалските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Португалија

Португалските граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Португалија не е изборна, но а задолжително барање за сите португалски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Португалија?

Канадската виза за португалски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за португалските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за португалските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за португалските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за португалски граѓани

За да влезат во Канада, на португалските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Португалските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Португалските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго португалскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на португалскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на португалски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку португалските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Португалските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за португалските граѓани

 • Пијте вино во долината Оканаган, Британска Колумбија
 • Крстарење по внатрешниот премин, островот Ванкувер
 • Плови на заливските острови, островот Ванкувер
 • Откријте шарм на стариот свет, стар Монтреал
 • CN Tower, Торонто
 • Прекрасни глетки на езерото Гарибалди, Британска Колумбија
 • Кејп Бретон - неистражена земја, Нова Шкотска
 • Јама кај најстарите монолити, монолити во Минган, Квебек
 • Истражете ги највисоките водопади, водопадите Монморнси, Квебек
 • Национален парк и резерват Клуан, Јукон
 • Одете на риболов на Големото Славејско езеро, северозападни територии

Амбасада на Португалија во Отава

Адреса

645, Island Park Drive, K1Y 0B8, Отава, Канада

телефон

+ 1-613-729-0883

Факс

+ 1-613-729-4236


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.