Зошто мојата исплата беше одбиена? Совети за решавање на проблеми

Може да има неколку различни причини за одбивање на плаќањето.

Ако вашиот дебитна или кредитна картичка беше одбиена, проверете дали:

Вашата компанија или банка за картички има повеќе информации - Јавете се на телефонскиот број на задната страна на вашата кредитна или дебитна картичка за да се изврши оваа меѓународна трансакција. Вашата банка или финансиска институција е свесна за ова вообичаено прашање.

Вашата картичка е истечена или застарена - осигурете се дека вашата картичка е сè уште валидна.

Вашата картичка нема доволно средства - осигурете се дека вашата картичка има доволно средства за плаќање на трансакцијата.

Го извршивте плаќањето преку PayPal?

Избравте погрешна земја издавач на картички - проверете дали сте ја избрале точната земја во прозорецот за плаќање на PayPal. На пример, ако вашата дебитна или кредитна картичка е издадена од американска банка, тогаш мора да изберете Соединетите Американски Држави.

Земја на плаќање

Ако ништо од горенаведеното не помогне, можете да контактирате со нас на [заштитена по е-пошта]