Канадска виза од Шпанија

Канада виза за шпански граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Шпанија

еТА за шпанските граѓани

Подобност за еТА

 • Шпанските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Шпанија беше членка на програмата Канада еТА
 • Шпанските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата ETA на Канада

Други барања за еТА

 • Шпанските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Шпанија

Од шпанските граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Шпанија не е изборна, но а задолжително барање за сите шпански граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Шпанија?

Канадската виза за шпански граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за шпанските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-страница и може да ја прими канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за шпанските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за шпанските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за шпански државјани

За да влезат во Канада, на шпанските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Шпанските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Шпанските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго шпанскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на шпанскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на шпански пасоши се бара да добијат канадска електронска управа за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку шпанските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Шпанските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на Канада eTA.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за шпанските граѓани

 • Библиотека за ретки книги на Томас Фишер, Торонто
 • Каза Лома, Торонто
 • Биосфера на Монтреал, Монтреал
 • Хабитат 67, Монтреал, Квебек
 • Конзерваториумот Алан Гарденс, Торонто
 • L'Anse Aux Meadows, Сент Лунер-Грикет, fуфаундленд и Лабрадор
 • Морската зграда, Ванкувер, Британска Колумбија
 • Луда куќа за кукли на Лесливил, Торонто, Онтарио
 • Челтенхем Бадлендс, Каледон, Онтарио
 • Мерил колекција на научна фантастика, шпекулации и фантазија, Торонто, Онтарио
 • Крстоносниот мермерен кањон, Националниот парк Котенеј, Британска Колумбија

Амбасада на Шпанија во Отава

Адреса

Авенија Стенли 74, Отава, Онтарио, K1M 1P4 Канада

телефон

+ 1-613-747-2252

Факс

+ 1-613-744-1224


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.