Канада виза од Италија

Канада Виза за италијански граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Италија

еТА за италијански граѓани

Подобност за еТА

 • Италијанските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Италија беше членка на програмата на Канада еТА
 • Италијанските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата eTA на Канада

Други барања за еТА

 • Италијанските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канада виза од Италија

Од италијанските граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Италија не е изборна, но а задолжително барање за сите италијански граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Италија?

Канадската виза за италијански граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за италијанските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за италијанските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за италијанските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за италијански државјани

За да влезат во Канада, на италијанските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Италијанските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Италијанските граѓани исто така се должни да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго италијанскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на италијанскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на италијански пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку италијанските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Италијанските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и интересни места за италијанските граѓани

 • Волшебно задоволство, Јукон, северозападен правец
 • Рај за фотографи, езерото Малињ, Националниот парк perаспер
 • Пешачете ги Нескротливите патеки, Националниот парк Форилон,
 • Јама кај најстарите монолити, монолити во Минган, Квебек
 • Вкусете вино и добијте ги најдобрите погледи, Осојос, Британска Колумбија
 • Националниот парк езера Ватертон, Алберта
 • Скијачки активности, Мон Тремблант, Квебек
 • Одете на риболов на Големото Славејско езеро, северозападни територии
 • Прошетка по глечерот Атабаска, Национален парк Јаспер
 • Одете Праисториски во Провинцискиот парк Диносаурус, Алберта Бадлендс
 • Возете ги националните паркови Icefields Parkway, Jasper

Амбасада на Италија во Отава

Адреса

275 Slater St. Suite 21, Отава, НА K1P 5H9, Канада

телефон

+ 1-613-232-2401

Факс

-


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.