Канада еТА

eTA Canada (Canada Visa Online) е задолжително овластување за патување за патниците кои ја посетуваат Канада за деловни, туристички или транзитни цели. Овој онлајн процес за електронска виза за Канада беше имплементиран од 2015 година од страна на Владата на Канада.

Што е Canada eTA или Canada Visa Online?


Како дел од нејзиниот заеднички договор со САД за подобро обезбедување на границите на двете земји, од август 2015 година па наваму, Канада започна а Програма за откажување виза за одредени земји ослободени од виза чии граѓани би можеле да патуваат во Канада со аплицирање за електронски документ за овластување за патување наместо тоа, кој е познат како eTA за Канада или Канада Виза онлајн.

Canada Visa Online работи како документ за ослободување од виза за странски државјани од одредени подобни земји (ослободени од виза) кои можат да патуваат во Канада без да мораат да добијат виза од канадската амбасада или конзулат, но наместо тоа да ја посетат земјата на eTA за Канада што може да се аплицира и да се добие онлајн.

Канадската eTA ја извршува истата функција како и канадската виза, но многу полесно се добива и процесот е исто така побрз. eTA на Канада важи само за деловни, туристички или транзитни цели.

Периодот на важење на вашата еТА е различен од времетраењето на престојот. Додека еТА важи 5 години, вашето времетраење не може да надмине 6 месеци. Може да влезете во Канада во кое било време во периодот на важење.

Тоа е брз процес за кој е потребно пополнување на Образец за апликација за виза за Канада онлајн, ова може да биде само пет (5) минути за да се заврши. Canada eTA се издава откако формуларот за апликација е успешно пополнет и таксата ќе ја плати апликантот онлајн.

Пристаништето во Торонто Пристаништето во Торонто

Што е апликација за виза за Канада?

Апликација за виза за Канада е електронски онлајн формулар како што е препорачано од Имиграција, бегалци и државјанство Канада (IRCC), што треба да го пополнат оние кои имаат намера да влезат во Канада за кратки патувања.

Оваа апликација за виза за Канада е замена на процесот базиран на хартија. Исто така, можете да заштедите патување до канадската амбасада, бидејќи Canada Visa Online (eTA Canada) се издава по е-пошта против податоците за вашиот пасош. Повеќето апликанти можат да ја пополнат апликацијата за виза за Канада преку Интернет за помалку од пет минути, и тие се обесхрабрени од Канадска влада од посета на канадска амбасада за примена на процес базиран на хартија. Потребен ви е прелистувач поврзан на интернет, адреса на е-пошта и Paypal или кредитна/дебитна картичка за да ги платите таксите онлајн.

Еднаш, апликацијата за виза за Канада се пополнува онлајн на ова , тоа е проверено од страна на Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) за да се провери вашиот идентитет. Повеќето од апликациите за виза за Канада се решаваат за помалку од 24 часа а на некои може да потрае и до 72 часа. Одлуката на Canada Visa Online ви е соопштена преку наведената е-адреса.

Откако ќе се реши исходот за Canada Visa Online, можете да ја чувате е-поштата на вашиот телефон или да ја испечатите пред да го посетите бродот за крстарење или аеродромот. Не ви треба физички печат на пасошот бидејќи персоналот за имиграција на аеродромот ќе ја провери вашата виза на компјутерот. Треба да бидете сигурни дека деталите пополнети во Апликацијата за виза за Канада на оваа веб-локација мора да се совпаѓаат точно што се однесува до вашето име, презиме, податоци за раѓање, број на пасош и прашање на пасош и датум на истекување на пасошот за да избегнете да бидете одбиени на аеродромот на времето на качување на летот.

Кој може да аплицира за Canada Visa Online (или Канада eTA)

Само граѓаните од следниве земји се ослободени од добивање виза за патување во Канада и мора да аплицира за еТА во Канада.

Граѓани на Канада и на Соединетите држави потребни им се само нивните канадски или американски пасоши за да патуваат во Канада.

Законски постојани жители на САД, кои поседуваат а Зелен картон на САД исто така, не бараат Канада eTA. Кога патувате, задолжително понесете
- валиден пасош од вашата земја на националност
- доказ за вашиот статус како постојан жител на САД, како што е валидна зелена карта (официјално позната како карта за постојан жител)

Само оние посетители кои патуваат во Канада по воздушен пат преку комерцијален или изнајмен лет треба да аплицираат за еТА во Канада.

Видови еТА на Канада

ЕТА на Канада има 04 типа, или со други зборови, можете да аплицирате за еТА на Канада кога целта на вашата посета на земјата е која било од следниве:

 • Транзит или траење кога ќе треба да застанете на канадскиот аеродром или град на краток временски период до следниот лет до вашата крајна дестинација.
 • Туризмот, разгледување, посета на семејство или пријатели, доаѓање во Канада на училишно патување или присуство на краток курс на студии што не доделува никакви кредити.
 • на бизнис цели, вклучувајќи деловни состаноци, деловни, стручни, научни или едукативни конференции или конвенции или за решавање на работите на недвижен имот.
 • на планиран медицински третман во канадска болница.

Потребни информации за еТА во Канада

Кандидатите за еТА-апликанти ќе треба да ги обезбедат следниве информации за време на пополнување на Интернет Образец за апликација еТА во Канада:

 • Лични информации како име, место на раѓање, датум на раѓање
 • Број на пасош, датум на издавање, датум на истекување
 • Информации за контакт, како што се адреса и е-пошта
 • Детали за работата

Пред да аплицирате за Канада еТА

Патниците кои имаат намера да аплицираат преку Интернет за Канада еТА, мора да ги исполнуваат следниве услови:

Валиден пасош за патување

Пасошот на апликантот мора да важи најмалку 03 месеци по датумот на поаѓање, датумот кога ја напуштате Канада.

Исто така, на пасошот треба да има празна страница за да може царинскиот службеник да ви го запечати пасошот.

Вашата еТА за Канада, доколку е одобрена, ќе биде поврзана со валиден пасош, така што од вас се бара да имате валиден пасош, кој може да биде или обичен пасош, или службен, дипломатски или службен пасош, сите издадени од земји со подобност .

Важечка лична карта за е-пошта

Апликантот ќе добие Canada eTA по е-пошта, затоа е потребен валиден Email ID за да се добие Canada eTA. Формуларот може да го пополнат посетителите кои имаат намера да пристигнат со кликнување овде Формулар за апликација за виза eTA Канада.

Начин на плаќање

Од eTA Canada Преку формулар за апликација е достапна само преку Интернет, без хартиен еквивалент, потребна е валидна кредитна / дебитна картичка или сметка на PayPal.

Аплицирање за еТА во Канада

Подобни странски државјани кои сакаат да патуваат во Канада треба да аплицираат за eTA за Канада преку Интернет. Целиот процес е базиран на веб, од апликација, плаќање и поднесување до известување за резултатот од апликацијата. Апликантот ќе мора да го пополни формуларот за апликација за еТА во Канада со релевантни детали, вклучително и детали за контакт, детали за претходни патувања, детали за пасош и други информации за позадината, како што се здравје и криминално досие. Сите лица кои патуваат во Канада, без оглед на нивната возраст, ќе мора да го пополнат овој формулар. Откако ќе се пополни, апликантот ќе треба да ја изврши исплата на апликацијата eTA со помош на кредитна или дебитна картичка, а потоа да ја поднесе апликацијата. Повеќето одлуки се донесуваат во рок од 24 часа и апликантот е известен преку е-пошта, но за некои случаи може да бидат потребни неколку дена или недели за да се обработат. Најдобро е да аплицирате за eTA за Канада веднаш штом ќе ги финализирате вашите планови за патување и најдоцна до 72 часа пред закажаниот влез во Канада . Ќе бидете известени за конечната одлука преку е-пошта и во случај вашата апликација да не биде одобрена, може да се обидете да аплицирате за канадска виза.

Колку време е потребно за обработка на апликацијата ЕТА од Канада

Препорачливо е да аплицирате за Канада еТА најмалку 72 часа пред да планирате да влезете во земјата.

Валидност на еТА на Канада

ЕТА за Канада е важи за период од 5 години од датумот на неговото издавање или помало ако пасошот со кој е електронски поврзан истече пред 5 години. eTA ви овозможува да останете во Канада за максимум 6 месеци во исто време но можете да го користите за постојано посетување на земјата во периодот на нејзината важност. Меѓутоа, вистинското времетраење во кое ќе ви биде дозволено да престојувате во одредено време ќе го одлучат граничните службеници во зависност од вашата цел на посета и ќе биде печатено на вашиот пасош.

Влез во Канада

eTA за Канада е потребна за да можете да се качите на лет за Канада бидејќи без него не можете да стигнете на ниту еден лет за Канада. Сепак, Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) или Канадските гранични службеници може да ви одбие влез на аеродромот дури и ако сте одобрен сопственик на eTA во Канада, ако во моментот на влегување:

 • ги немате сите ваши документи, како што е пасошот во ред, кој ќе го проверат граничните службеници
 • доколку претставувате некаков здравствен или финансиски ризик
 • и ако имате претходна криминална/терористичка историја или претходни проблеми со имиграцијата

Ако сте ги подредиле сите документи потребни за eTA на Канада и ги исполнувате сите услови за подобност за eTA за Канада, тогаш сте подготвени да аплицирајте за канадска виза преку Интернет чија апликација е прилично едноставна и јасна. Ако ви требаат некои појаснувања, треба контактирајте го нашиот сервис за помош за поддршка и водство.

Документи кои можат да бидат побарани од апликантот за онлајн виза за Канада на границата со Канада

Средства за поддршка на самите себе

Од апликантот може да се побара да обезбеди доказ дека може финансиски да се издржува и да се одржува за време на нивниот престој во Канада.

Назад / повратен билет за лет.

Од апликантот може да се бара да покажат дека имаат намера да ја напуштат Канада откако ќе заврши целта на патувањето за кое беше применета еТА Канада.

Ако апликантот нема пакет за натаму, тие можат да обезбедат доказ за средства и можност за купување билет во иднина.

Придобивки од примена на Интернет

САМО НЕКОИ НАЈВАORTНИ ПРЕДНОСТИ ОД ПРИМЕНА НА ВАШАТА КАНАДА ЕТ Онлајн

Услуги Метод на хартија онлајн
24/365 Интернет апликација.
Нема временски рок.
Ревизија и корекција на апликацијата од страна на експерти за виза пред поднесување.
Поедноставен процес на аплицирање.
Корекција на исчезнати или неточни информации.
Заштита на приватност и безбедна форма.
Верификација и валидација на дополнителни потребни информации.
Поддршка и помош 24/7 по е-пошта.
Обнова на е-пошта на вашата eVisa во случај на загуба.