Канада виза од Чешка

Канадска виза за чешки граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Чешка

еТА за чешки граѓани

Подобност за еТА

 • Чешките граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Чешка беше членка на програмата на канадската еТА програма
 • Чешките граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата ЕТА Канада

Други барања за еТА

 • Чешките граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канада виза од Чешка

Чешките граѓани треба да аплицираат за канадска eTA виза за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Чешка не е изборна, но а задолжително барање за сите чешки граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Чешка?

Канадската виза за чешки граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за чешки граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја прими канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за чешките граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за чешки граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе се потврди плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за чешки граѓани

За да влезат во Канада, на чешките граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA во Канада. Чешките граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Чешките граѓани исто така се должни да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго чешкиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на чешкиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на чешки пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку чешките граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Чешките граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за чешки граѓани

 • Свети Јован, fуфаундленд и Лабрадор
 • CN Tower, Торонто
 • Езерото Чикамус за зачудувачки погледи, провинциски парк Гарибалди
 • Сведок е јасен одраз на планините, езерото Мореин
 • Вкусете вино и добијте ги најдобрите погледи, Осојос, Британска Колумбија
 • Национален парк и резерват Клуан, Јукон
 • Пешачење и искачување во The Rockies, Алберта
 • Одете Праисториски во Провинцискиот парк Диносаурус, Алберта Бадлендс
 • Посетете го историското населено место „Кингс Лендинг“, Newу Бранзвик
 • Прошетка по леден тек, територија на Арктикот во Нунавут
 • Земјата на чудата на Канада, Онтарио

Амбасада на Чешка во Канада

Адреса

Улица 251 Купер, K2P 0G2, Отава, Онтарио, Канада

телефон

+ 1-613-562-3875

Факс

+ 1-613-562-3878


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.