Канадска виза од Чиле

Канадска виза за граѓаните на Чиле

Аплицирајте за канадска виза од Чиле

еТА за чилеанските граѓани

Подобност за еТА

 • Чилеанските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Чиле беше член на лансирање на програмата Канада еТА
 • Чилеанските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата ETA на Канада

Други барања за еТА

 • Чилеанските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Чиле

Од граѓаните на Чиле се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Чиле не е изборна, но а задолжително барање за сите чилеански граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Чиле?

Канадската виза за чилеанските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Чиле може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Чиле. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Чиле ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за граѓаните на Чиле

За да влезат во Канада, на граѓаните на Чиле ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Чилеанските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Од граѓаните на Чиле исто така се бара да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго граѓанинот на Чиле може да остане на канадската виза преку Интернет?

Датумот на заминување на чилеанскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на чилеански пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Чиле имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Чилеанските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за чилеанските граѓани

 • Имајте авантура со санки за кучиња, Јукон
 • Градини Бучарт, Викторија, Британска Колумбија
 • Конзерваториум за пеперутки во Нијагара Парки, Онтарио
 • Национално историско место на каналот Ридо, Смит Фолс, Онтарио
 • Музеј на Кралскиот Онтарио, Онтарио
 • Пазар Сент Лоренс, Торонто, Онтарио
 • Пештери Сасквач, Хоуп, Британска Колумбија
 • Минијатурен свет, Викторија, Британска Колумбија
 • Споменик на Нијагара Тесла, водопади на Нијагара, Онтарио
 • Инсектариум од Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Пештери во Бонекер, Еганвил, Онтарио

Чиле Амбасада Канада

Адреса

Улица 50 О’Конор, пакет 1413 K1P-6L2 Отава Онтарио Канада

телефон

+ 1-613-235-4402

Факс

+ 1-613-235-1176


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.