Канадска виза од Јужна Кореја

Канадска виза за државјани на Јужна Кореја

Аплицирајте за канадска виза од Јужна Кореја

еТА за јужнокорејските граѓани

Подобност за еТА

 • Јужнокорејските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Јужна Кореја беше почетна членка на канадската програма за еТА
 • Јужнокорејските граѓани уживаат брз влез користејќи ја канадската програма за еТА

Други барања за еТА

 • Јужнокорејските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Јужна Кореја

Граѓаните на Јужна Кореја треба да аплицираат за канадска eTA виза за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Јужна Кореја не е изборна, но а задолжително барање за сите државјани на Јужна Кореја патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Јужна Кореја?

Канадската виза за државјани на Јужна Кореја се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Јужна Кореја може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за граѓаните на Јужна Кореја. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Јужна Кореја ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за државјани на Јужна Кореја

За да влезат во Канада, на граѓаните на Јужна Кореја ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Граѓаните на Јужна Кореја кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Граѓаните на Јужна Кореја исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго може јужнокорејскиот државјанин да остане на канадска виза преку Интернет?

Датумот на заминување на јужнокорејскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Имателите на јужнокорејски пасоши се обврзани да добијат канадска електронска управа за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Јужна Кореја имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Јужна Кореја можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места од интерес за граѓаните на Јужна Кореја

 • Каза Лома, Торонто
 • Хабитат 67, Монтреал, Квебек
 • L'Anse Aux Meadows, Сент Лунер-Грикет, fуфаундленд и Лабрадор
 • Луда куќа за кукли на Лесливил, Торонто, Онтарио
 • Мерил колекција на научна фантастика, шпекулации и фантазија, Торонто, Онтарио
 • Водопади на Нијагара, Онтарио
 • Возете по патот на Светилникот, Нова Шкотска
 • Крстарење по внатрешниот премин, островот Ванкувер
 • Истражете го Француското влијание, градот Квебек
 • CN Tower, Торонто
 • Рај за фотографи, езерото Малињ, Националниот парк perаспер

Амбасада на Република Кореја во Канада

Адреса

Улица Ботелер 150, Отава, Онтарио, K1N 5A6 Канада

телефон

+ 1-613-244-5010

Факс

-


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.