Што е Канада супер виза?

Инаку познат како Родителска виза во Канада или Супер виза за родител и баба и дедо, тоа е овластување за патување кое се доделува исклучиво на родители и баби и дедовци на канадски државјанин или постојан жител на Канада.

Супер визата припаѓа на визите за привремен престој. Тоа им овозможува на родителите и бабите и дедовците да останат до 2 години во Канада по посета. Како и обичната виза за повеќекратно влегување, Супер визата важи и до 10 години. Сепак, визата со повеќекратен влез дозволува престој до 6 месеци по посета. Супер визата е идеална за родители и баби и дедовци кои живеат во земји кои бараат а Виза за привремен престој (TRV) за влез во Канада.

Со добивањето на супер визата, тие ќе можат слободно да патуваат меѓу Канада и нивната земја на живеење без грижа и мака за редовно повторно поднесување барање за TRV. Ви е издадено официјално писмо од Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) што ќе ја одобри нивната посета до две години при нивниот првичен влез.

Имајте предвид дека ако сакате да ја посетите или да останете во Канада 6 месеци или помалку, препорачливо е да аплицирате за канадска туристичка виза или онлајн еТА канадска виза ослободување. На Процес на виза за еТА Канада е автоматизиран, едноставен и целосно онлајн. Може да се заврши за неколку минути.

Канада Супер виза

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Видови еТА на Канада.

Кој може да аплицира за Супер виза?

Родителите и бабите и дедовците на постојаните жители или канадските граѓани имаат право да аплицираат за Супер виза. Само родителите или бабите и дедовците, заедно со нивните сопружници или партнери од обичниот закон, можат да бидат вклучени во апликацијата за Супер виза. Не можете да вклучите други зависни лица во апликацијата

Апликантите мора да се сметаат за прифатливи во Канада. Службеник од Имиграција, бегалци и државјанство Канада (IRCC) ќе одлучи дали сте прифатливи во Канада кога аплицирате за виза. Може да бидете прогласени за недозволиви поради повеќе причини, како што се:

 • Безбедност - Тероризам или насилство, шпионажа, обиди за соборување на влада итн
 • Прекршувања на меѓународните права - воени злосторства, злосторства против човештвото
 • Медицински - медицински состојби што го загрозуваат јавното здравје или безбедност
 • Погрешно претставување - обезбедување лажни информации или прикривање информации

Услови за подобност за Супер виза Канада

 • Родители или баби и дедовци на канадски граѓани и постојани жители - па копија од вашите деца или внуци канадско државјанство или документ за постојан престој
 • A писмо за покана од детето или внучето што престојува во Канада
 • Пишано и потпишано ветување на вашето финансиска поддршка од вашето дете или внуче за целиот ваш престој во Канада
 • Документи со кои се докажува дека детето или внучето ги исполнува Пресек на ниски приходи (LICO) минимум
 • Апликантите исто така треба да купат и да покажат доказ за Канадско медицинско осигурување Дека
  • ги опфаќа најмалку 1 година
  • барем канадска покриеност од 100,000 XNUMX УСД

Вие исто така треба да:

 • Бидете надвор од Канада кога аплицирате за еден.
 • Од сите апликанти ќе биде потребно да се подложат на лекарски преглед.
 • Дали родителите или бабите и дедовците ќе одржат доволно врски со нивната матична земја

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Водич за канадската култура.

Јас сум од земја ослободена од виза, дали сè уште можам да аплицирам за супер виза?

Ако припаѓате на земја без визи сè уште можете да добиете супер виза за престој во Канада до 2 години. По успешното поднесување и одобрување на Супер виза, ќе ви биде издадено официјално писмо од Имиграција, бегалци и државјанство Канада (IRCC). Ова писмо ќе го доставите до службеникот на граничните служби кога ќе пристигнете во Канада.

Ако планирате да дојдете со авион, ќе треба да аплицирате и за Електронско овластување за патување наречено eTA Canada Visa одделно за да ви овозможи да патувате и да влезете во Канада. eTA Canada Visa е електронски поврзана со вашиот пасош, така што треба да патувате со пасошот што го користевте за да аплицирате за вашата eTA и вашето писмо за да го олесните вашето патување во Канада.


Проверете ја вашата подобност за еТА Канада виза и аплицирајте за еТА Канада Виза 72 часа пред вашиот лет. Британски граѓани, Австралиски граѓани, Француски граѓани, и Германски граѓани може да аплицира онлајн за eTA Canada Visa. Доколку ви треба помош или барате какви било појаснувања, контактирајте го нашиот helpdesk за поддршка и водство.