Аплицирајте за канадска туристичка виза, онлајн апликација, трошоци

Без разлика дали планирате да патувате во Канада за рекреација или разгледување знаменитости, мора да имате на ум една работа дека треба да бидете сигурни дека имате соодветни патни документи. Не само што треба да носите свои документи за идентификација и патни исправи, туку и ако вашите деца патуваат со вас, потребни се и нивните документи.

Електронско овластување за патување во Канада (eTA)

Од одмор, посета на семејството или пријателите, разгледување на знаменитости и за некоја друга општествена активност, како на пример доаѓање како дел од група на училиште/колеџ на училишна екскурзија во кој било канадски град, Потребна е eTA на Канада. Тоа е овластен патен документ што им дозволува на странски државјани да влезат во Канада за туристички цели.

Како странски државјанин на земји ослободени од визи, нема да морате да добивате виза од конзулатот или канадската амбасада за да патувате во Канада доколку имате eTA на Канада. Тој е електронски поврзан со пасош на туристи. Што се однесува до неговата важност, тоа трае до истекување на важноста на вашиот пасош или за период од пет години, кое и да дојде порано.

Посетата на Канада никогаш не била полесна откако Владата на Канада го воведе поедноставен и рационализиран процес за добивање електронско овластување за патување или Канада Виза онлајн. Канада Виза онлајн е електронско овластување за патување или патна дозвола за посета на Канада за временски период помал од 6 месеци. Меѓународните посетители мора да имаат канадска eTA за да можат да влезат во Канада и да ја истражат оваа неверојатна земја. Странските државјани можат да аплицираат за Апликација за виза за Канада за неколку минути. Процес за аплицирање за виза за Канада е автоматизирана, едноставна и целосно онлајн.

Кому не му е потребна виза или eTA за Канада за патување во Канада за туризам?

Има неколку земји ослободени од виза чиишто сопственици на пасоши можат едноставно да аплицираат Канада eTA онлајни не мора да ја посетуваат канадската амбасада или конзулат за да добијат туристичка виза за Канада. Ако сте исто така од а земја без визи, тогаш ви е дозволено да патувате во Канада за туризам со канадска eTA или канадска виза за посетители. Се зависи од вашата националност. Следниве се земјите ослободени од виза.

Вие ги исполнувате условите за eTA на Канада ако сте:

 • Државјани на еден од овие земји без визи
 •  Австралија, Андора, Австрија, Антигва и Барбуда, Barbados, Бахамите, Брунеи, Белгија, Чиле, Хрватска Чешка, Кипар, Данска, Финска, Естонија, Франција, Грција, Германија, Унгарија, Светата столица (сопственици на пасош или патна исправа издадена од Светата столица), Ирска, Исланд, Израел (сопственици на национален израелски пасош), Италија, Јапонија, Кореја (Република), Лихтенштајн, Латвија, Луксембург, Литванија (сопственици на биометриски пасош/е-пасош издаден од Литванија), Мексико, Малта, Монако, Нов Зеланд, Холандија, Норвешка, Полска (носители на биометриски пасош/е-пасош издаден од Полска), Папуа Нова Гвинеја, Португалија, Сан Марино, Самоа, Сингапур, Словенија, Словачка, Соломонските Острови, Шпанија, Швајцарија, Шведска, Тајван (носители на обичниот пасош издаден од Министерството за надворешни работи на Тајван кој го вклучува нивниот матичен број).
 • Британски државјанин во странство или британски државјанин. Ангвила, Британските Девствени Острови, Бермудите, Кајманските Острови, Гибралтар, Фолкландските Острови, Питкерн, Монсерат, Света Елена или островите Туркс и Каикос се вклучени во британските прекуморски територии.
 • Законски постојан жител или државјанин на Соединетите Држави има доказ за постојан престој, како зелена карта или која било друга.

Активности што ви е дозволено да ги правите на eTA Canada Visa!

Следниве се активностите што може да се направат на eTA Канадска туристичка виза:

 • Разгледување на одмор или поминување на празниците во кој било канадски град
 • На училишна екскурзија, доаѓање како дел од училишна група или за некоја друга социјална активност
 • Посета на пријателите и семејството
 • Да присуствувате на краток курс на студии кој не дава никакви кредити

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Од шармантни рибарски села на исток до атмосферски планински градови на запад, малите градови се преполни со драмата и убавината на канадскиот пејзаж. Дознајте повеќе на Мора да ги посетите малите градови во Канада.

Како посетител, колку долго може да остане во Канада?

Од датумот кога ќе влезат во Канада, на повеќето туристи им е дозволено да престојуваат во земјата во времетраење од шест месеци. Имајќи го кажано тоа, колку долго ви е дозволено да останете во Канада зависи од службеникот за имиграција на канадското пристаниште за влез (POE). Ова лице го има последниот збор во одредувањето на времетраењето на вашиот престој. Датумот кога мора да ја напуштите Канада ќе биде наведен во вашиот пасош; меѓутоа, на пример, ако службеникот за гранични служби одобри само пократок период од три месеци, тогаш ќе треба да ја напуштите земјата за три месеци.

Еве неколку суштински барања за аплицирање eTA на Канада за туризам!

Мора да ги имате овие кога аплицирате за eTA на Канада преку Интернет:

 • Пасош
 • Детали за вработување, контакт и каде патувате
 • За плаќање на таксите за апликација eTA, кредитна или дебитна картичка

Од сите потребни документи при влез во Канада, најважниот што мора секогаш да го носите со себе е пасошот. На него граничните службеници ќе го означат времетраењето на вашиот престој во земјата.

Како турист, овие причини може да го направат вашиот влез во Канада недозволив!

Дури и ако сте еден одобрен носител на еТА од Канада, треба да го имате на ум тоа Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) може да ви забрани влез во земјата на граница. 

 Некои од главните причини за недопуштеност се

 • при проверка од страна на граничните службеници, не ги имате уредно сите документи, како пасошот
 • имаш историја на терорист/криминалец
 • вие претставувате некаков финансиски или здравствен ризик
 • учество во организиран криминал
 • кршење на човековите права
 • претходни имиграциски проблеми
 • финансиски причини како што се немањето доказ за средства за издржување

Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Меѓународните посетители кои патуваат во Канада треба да носат соодветна документација за да можат да влезат во земјата. Канада ослободува одредени странски државјани од носење соодветна патна виза кога ја посетуваат земјата преку воздух преку комерцијални или чартер летови. Дознајте повеќе на Видови виза или еТА за Канада.

Колку чини туристичката виза за Канада?   

Ако сте загрижени за цената на канадската туристичка виза, тогаш мора да знаете дека еТА шемата ви овозможува да имате корист од многу пониска стапка за добивање на одобрение за патување во Канада. Традиционалното барање за виза ќе ве чини многу повеќе. Затоа, ако ги исполнувате различните критериуми за подобност на eTA, тогаш апликација за туристичка виза ќе биде најдобар. Можете лесно аплицирајте за туристичка виза за Канада онлајн.

Имајќи го тоа кажано, цената на eTA исто така варира во зависност од користената веб-локација; треба да знаете дека што се однесува до Туристичка виза за Канада чини е загрижен, таксата на канадската влада се движи од 7 до 100 долари за еТА.

Барања за туристичка виза за Канада

За да аплицирате за туристичка виза за Канада, ќе ви треба

 • Формулар за апликација за туристичка виза за Канада.
 • За да докажете дека имате доволно средства за патување во Канада, треба да ја покажете вашата банка или други финансиски извештаи.
 • Доказ за врската ако сте во посета на вашето семејство.
 • Покана за канадска виза од вашите пријатели или семејство доколку ги посетувате.
 • Статусите за имиграција на вашите пријатели или семејство доколку ги посетувате.
 • Финансиски извештаи на вашето семејство или пријатели доколку ги посетувате.
 • Две фотографии кои ги исполнуваат барањата за фотографија на Канада.
 • Доказ дека вашиот престој во земјата е привремен и дека ќе се вратите во вашата земја штом ќе заврши вашата посета, како имотен лист, закуп итн.
 • Судски документи кои докажуваат дека имате чиста криминална историја.
 • Доказ дека не планирате да работите или студирате во Канада.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
На одредени странски државјани Канада им дозволува да ја посетат земјата без да мора да поминат низ долгиот процес на аплицирање за канадска виза. Наместо тоа, овие странски државјани можат да патуваат во земјата со аплицирање за овластување за електронско патување во Канада или eTA во Канада Дознајте повеќе на Барања за еТА во Канада.


Проверете ја вашата подобност за еТА Канада виза и аплицирајте за еТА Канада Виза 72 часа пред вашиот лет. Британски граѓани, Италијански граѓани, Државјани на Шпанија, Француски граѓани, Израелски државјани, Јужнокорејски граѓани, Португалски граѓани, и Граѓани на Чиле може да аплицира преку Интернет за еТА Канада Виза. Доколку ви треба каква било помош или ви требаат какви било појаснувања, контактирајте го нашиот helpdesk за поддршка и водство.