Канадска виза од Обединетото Кралство

Канада Виза за британски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Обединетото Кралство

еТА за британските граѓани

Подобност за еТА

 • Британските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Обединетото Кралство беше член на лансирање на програмата ETA на Канада
 • Британските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата ETA на Канада

Други барања за еТА

 • Британските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Обединетото Кралство

Британските граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Обединетото Кралство не е изборна, но а задолжително барање за сите британски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Обединетото Кралство?

Канадската виза за британските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за британските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за британските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за британските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за британски државјани

За да влезат во Канада, на британските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Британските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Британските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго британскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на британскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена по пристигнувањето. Од сопствениците на британски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку британските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Британските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места со интерес за британските граѓани

 • Сноркел со китови Белугас, Манитоба
 • Елизабетанскиот хеџ лавиринт од ВанДузен Гарден, Ванкувер
 • Каза Лома, Торонто
 • Слободни духовни сфери, плажа Кваликум
 • Висечки мост Капилано, Западен Ванкувер
 • Хабитат 67, Монтреал, Квебек
 • Уживајте во Терма Спа во Винипег, Манитоба
 • Болница Ривервју, Коквитлам, Британска Колумбија
 • L'Anse Aux Meadows, Сент Лунер-Грикет, fуфаундленд и Лабрадор
 • Грото на полуостровот Брус, Тобемори, Онтарио
 • Базилика Нотр Дам, Монтреал, Квебек


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.