Политика за приватност

Оваа политика за приватност прецизира што прави оваа веб-страница со податоците што ги собира од корисниците и како тие податоци се обработуваат и за кои цели. Оваа политика се однесува на информациите што ги собира оваа веб-страница и ќе ве информира за вашите лични информации што ги собира веб-страницата и како и со кого може да се споделат наведените информации. Исто така, ќе ве извести за тоа како можете да пристапите и да ги контролирате податоците што ги собира веб-страницата и изборите што ви се достапни во врска со употребата на вашите податоци. Исто така, ќе ги надмине безбедносните процедури воспоставени на оваа веб-страница што ќе престане да има злоупотреба на вашите податоци. Конечно, ќе ве извести како да ги поправите неточностите или грешките во информациите доколку има.

Со користење на оваа веб-страница, вие се согласувате со Политиката за приватност и нејзините услови и услови.


Собирање, користење и споделување информации

Информациите собрани од оваа веб-страница ги поседуваме само ние. Единствената информација што можеме да ја собереме или до која имаме пристап е онаа што доброволно ни е доставена од корисникот преку е-пошта или која било друга форма на директен контакт. Оваа информација не е споделена или изнајмена на никого од нас. Информациите собрани од вас се користат само за да ви одговорат и да ја завршите задачата за која не контактиравте. Вашите информации нема да бидат споделени со ниту една трета страна надвор од нашата организација, освен кога е потребно да го сторите тоа за да го обработите вашето барање.

Пристап на корисникот до и контрола над нивните информации

Можете да не контактирате преку адресата за е-пошта наведена на нашата веб-страница со цел да дознаете какви податоци има собрано нашата веб-страница за вас, доколку ги има; да смениме или исправиме некој од вашите податоци за вас што ги имаме; да ги избришеме сите податоци што веб-локацијата ги собрала од вас; или едноставно да ги изразиме вашите грижи и прашања за користењето на податоците што ги собира нашата веб-страница од вас. Исто така, имате избор да се откажете од секој иден контакт со нас.

Имиграција, бегалци и државјанство Канада (IRCC) ги бара овие информации за да може да се одлучи за вашата eTA за Канада со добро информиран процес на донесување одлуки и да не бидете вратени назад во моментот на качување или во моментот на влегување во Канада.

Безбедност

Ги преземаме сите безбедносни мерки за да ги заштитиме информациите собрани од вас од страна на веб-страницата. Сите чувствителни, приватни информации доставени од вас на веб-локацијата се заштитени и онлајн и офлајн. Сите чувствителни информации, на пример, податоци за кредитна картичка или дебитна картичка, ни се пренесуваат безбедно по шифрирањето. Иконата за затворена брава на вашиот веб-прелистувач или „https“ на почетокот на URL-то е доказ за истото. Така, шифрирањето ни помага да ги заштитиме вашите лични и чувствителни информации на интернет.

Слично на тоа, ние ги заштитуваме вашите информации офлајн со тоа што дозволуваме пристап до сите информации што ве идентификуваат лично само за да изберете вработени на кои им се потребни информациите за да извршат работа што го обработува вашето барање. Компјутерите и серверите во кои се складирани вашите информации се исто така заштитени и безбедни.

Обработка на вашето барање / нарачка

Според нашите правила и услови, имате мандат да ни дадете информации кои се потребни за обработка на вашето барање или нарачка направена на нашата веб-страница. Ова вклучува лични, контактни, патни и биометриски информации (на пример, вашето полно име, датум на раѓање, адреса, адреса на е-пошта, информации за пасош, маршрута за патување итн.), а исто така и такви финансиски информации како кредитна/дебитна картичка број и датум на нивниот истек и сл.

Мора да ни ги дадете овие информации додека поднесувате барање за аплицирање за eTA на Канада. Овие информации нема да се користат за никакви маркетинг цели, туку само за исполнување на вашата нарачка. Доколку најдеме некакви проблеми да го сториме истото или ни требаат повеќе информации од вас, ќе ги користиме информациите за контакт обезбедени од вас за да стапиме во контакт со вас.

Колачињата

Колаче е мала текстуална датотека или дел од податоците што ги испраќа веб-страница преку веб-прелистувачот на корисникот, за да се зачува на компјутерот на корисникот, кој собира стандардни информации за евиденција, како и информации за однесувањето на посетителите, следејќи ги прелистувањата на корисникот и активноста на веб-страниците. Ние користиме колачиња за да осигураме дека нашата веб-страница работи ефикасно и непречено и да го подобриме искуството на корисникот. Постојат два вида колачиња што ги користи оваа веб-страница - колаче за веб-страница, што е од суштинско значење за користењето на веб-страницата од страна на корисникот и за обработка на нивното барање од страна на веб-страницата и во никој случај не е поврзано со личните информации на корисникот; и колаче за аналитика, кое ги следи корисниците и помага во мерење на перформансите на веб-страницата. Може да се исклучите од колачињата за аналитика.


Измена и измени во оваа Политика за приватност

Нашата правна политика, нашите Услови и правила, нашата реакција на владиното законодавство и други фактори може да нè принудат да направиме измени во оваа Политика за приватност. Тоа е документ за живеење и менување и можеме да направиме измени во оваа Политика за приватност и може или може да не ве известиме за промените во оваа политика.

Промените направени во оваа политика за приватност се ефективни веднаш по објавувањето на овој полициски и тие влегуваат во сила веднаш.

Одговорност е на корисниците дека тој или таа се информирани за оваа политика за приватност. Кога ќе завршите Образец за апликација за виза за Канада, ве замоливме да ги прифатите нашите Услови и правила и нашата Политика за приватност. Areе ви биде дадена можност да прочитате, разгледате и да ни дадете повратна информација за нашата Политика за приватност пред да ја доставите вашата апликација и да ја платите кај нас.


линкови

Кои било врски содржани на оваа веб-страница до други веб-страници, корисникот треба да ги кликне според нивната дискреција. Ние не сме одговорни за политиката на приватност на другите веб-страници, а на корисниците им се препорачува да ја прочитаат самата политика за приватност на другите веб-страници.

Можете да дојдете до нас

Може да се контактираме преку нашата биро за помошНа Ги поздравуваме повратните информации, предлози, препораки и области на подобрувања од нашите корисници. Со нетрпение очекуваме да направиме подобрување на веќе најдобрата платформа во светот за аплицирање за канадска виза преку Интернет.