Водич за деловни посетители во Канада

Ванкувер

Канада е една од најважните и економски најстабилните земји на глобалниот пазар. Канада има 6-ти најголем БДП по PPP и 10-ти најголем БДП по номинален. Канада е главна влезна точка на пазарите во Соединетите држави и може да послужи како совршен тест пазар за Соединетите држави. Дополнително, деловните трошоци генерално се за 15% пониски во Канада во споредба со Соединетите држави. Канада нуди голем број можности за искусни бизнисмени или инвеститори или претприемачи кои имаат успешен бизнис во нивната матична земја и со нетрпение очекуваат да го прошират својот бизнис или сакаат да започнат нов бизнис во Канада. Можете да се одлучите за краткорочно патување во Канада за да истражите нови деловни можности во Канада.

Кои се деловните можности во Канада?

Подолу се топ 5 деловни можности во Канада за имигранти:

 • земјоделството - Канада е светски лидер во земјоделството
 • Трговија на големо и мало
 • изградба
 • Софтвер и технички услуги
 • Комерцијален риболов и морска храна

Кој е деловен посетител?

Willе се сметате за деловен посетител според следниве сценарија:

 • Привремено ја посетувате Канада за
  • барате можности за развој на вашиот бизнис
  • сакаат да инвестираат во Канада
  • сакате да ги продолжите и проширите вашите деловни односи
 • Вие не сте дел од канадскиот пазар на труд и сакате да ја посетите Канада за да учествувате во меѓународни деловни активности

Како деловен посетител на привремена посета, можете да останете во Канада неколку недели до 6 месеци.

Деловни посетители не треба работна дозволаНа Исто така, вреди да се напомене дека А Деловниот посетител не е деловен народ кои доаѓаат да се приклучат на канадскиот пазар на труд според договор за слободна трговија.

Барања за подобност за деловен посетител

 • ти ќе останете до 6 месеци или помалку
 • ќе немаат намера да се приклучат на канадскиот пазар на труд
 • имате просперитетен и стабилен бизнис во вашата матична земја надвор од Канада
 • треба да имате патни исправи како пасош
 • треба да бидете во можност финансиски да се издржувате за целото времетраење на престојот во Канада
 • треба да имате билети за враќање или да планирате да ја напуштите Канада пред да истече визата за еТА Канада
 • мора да бидете со добар карактер и нема да бидете безбедносен ризик за Канаѓаните

Кои се сите активности дозволени како деловен посетител во Канада?

 • Присуство на деловни состаноци или конференции или саеми
 • Преземање на нарачки за деловни услуги или стоки
 • Купување канадски стоки или услуги
 • Давање деловна услуга по продажба
 • Посетувајте бизнис обука од канадска матична компанија за која работите надвор од Канада
 • Посетувајте обука од канадска компанија со која сте во деловна врска

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Можете да прочитате за Процес на апликација за виза за еТА Канада Видови визи на еТА Канада овде.

Како да влезете во Канада како деловен посетител?

Во зависност од вашата земја на пасош, или ќе ви треба виза за посета или еТА Канада виза (електронска патна дозвола) да влезат во Канада на краткорочно службено патување. Граѓаните на следните земји имаат право да аплицираат за eTA Canada Visa:


Листа за проверка за деловни посетители пред да дојдете во Канада

Од витално значење е при пристигнувањето на канадската граница да ги имате при рака и во ред следните документи. Агентот за гранични услуги на Канада (CBSA) го задржува правото да ве прогласи за недопуштен поради следниве причини:

 • пасош кој важи за цело време на престојот
 • валидна еТА виза за Канада
 • писмо со покана или писмо за поддршка од вашата матична компанија од Канада или канадски деловен домаќин
 • доказ дека можете финансиски да се издржувате и да се вратите дома
 • детали за контакт на вашиот деловен домаќин

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Прочитајте го нашиот целосен водич за тоа што да очекувате откако ќе аплицирате за еТА Канада виза.


Проверете ја вашата подобност за еТА Канада виза и аплицирајте за еТА Канада Виза 72 часа пред вашиот лет. Британски граѓани, Австралиски граѓани, Француски граѓани, и Државјани на Швајцарија може да аплицира онлајн за eTA Canada Visa. Доколку ви треба помош или барате какви било појаснувања, контактирајте го нашиот helpdesk за поддршка и водство.