Канада виза од Романија

Канадска виза за романски државјани

Аплицирајте за канадска виза од Романија

eTA за романските граѓани

Подобност за еТА

 • Романските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Романија беше лансирана членка на канадската еТА програма
 • Романските граѓани уживаат во брзиот влез со помош на канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Романските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канада виза од Романија

Романските граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Романија не е изборна, но а задолжително барање за сите романски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Романија?

Канадската виза за романските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за романските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за романските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за романските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за романски граѓани

За да влезат во Канада, на романските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Canada eTA. Романските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Романските граѓани исто така треба да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго романскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на романскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена по пристигнувањето. Од имателите на романски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку романските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Романските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) години важност на Канада eTA.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за романските граѓани

 • Висечки мост Капилано, Западен Ванкувер
 • Грото на полуостровот Брус, Тобемори, Онтарио
 • Мерил колекција на научна фантастика, шпекулации и фантазија, Торонто, Онтарио
 • Тура во зградите на парламентот во Канада, Отава
 • Крстоносните до езерото Кини во провинцискиот парк Маунт Робсон, Британска Колумбија
 • CN Tower, Торонто
 • Сведок е јасен одраз на планините, езерото Мореин
 • Национален парк и резерват Клуан, Јукон
 • Одете Праисториски во Провинцискиот парк Диносаурус, Алберта Бадлендс
 • Прошетка по леден тек, територија на Арктикот во Нунавут
 • Музеј на Кралскиот Онтарио, Онтарио

Амбасада на Романија во Канада

Адреса

655 Rideau Street Отава, Онтарио K1N 6A3 Канада

телефон

+ 1-613-789-3709

Факс

+ 1-613-789-4365


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.