Канада виза од Израел

Канадска виза за израелски државјани

Аплицирајте за канадска виза од Израел

еТА за израелски граѓани

Подобност за еТА

 • Израелските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Израел беше почетен член на канадската програма за еТА
 • Израелските граѓани уживаат брз влез користејќи ја канадската програма за еТА

Други барања за еТА

 • Израелските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канада виза од Израел

Од израелските граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Израел не е изборна, но а задолжително барање за сите израелски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Израел?

Канадската виза за израелски државјани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за израелските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добивате канадската виза преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за израелските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за израелските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за израелски граѓани

За да влезат во Канада, на израелските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Израелските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Израелските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго израелскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на израелскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена по пристигнувањето. Од имателите на израелски пасоши се бара да добијат канадска електронска управа за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку израелските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Израел можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места од интерес за израелските граѓани

 • Пребарајте поларни мечки во Черчил, Манитоба
 • Уживајте во Терма Спа во Винипег, Манитоба
 • Морската зграда, Ванкувер, Британска Колумбија
 • Национален парк Јохо, Филд, Британска Колумбија
 • Хотел Банф Спрингс, Банф, Алберта
 • Возете по патот на Светилникот, Нова Шкотска
 • Истражете го Сончевиот брег, Британска Колумбија
 • Откријте шарм на стариот свет, стар Монтреал
 • Волшебно задоволство, Јукон, северозападен правец
 • Сведок е јасен одраз на планините, езерото Мореин
 • Висечки мост Капилано, Северен Ванкувер

Генерален конзулат на Израел во Торонто

Адреса

2 Bloor Street East Suite 400, Торонто, Онтарио M4W 1A8 Канада

телефон

+ 1-416-640-8500

Факс

+ 1-416-640-8555


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.