еТА за грчките граѓани

Подобност за еТА

 • Грчките граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Грција беше лансирана членка на канадската еТА програма
 • Грчките граѓани уживаат во брзиот влез со помош на канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Грчките граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канада виза од Грција

Грчките граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Грција не е изборна, но а задолжително барање за сите грчки граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Грција?

Канадската виза за грчките граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за грчките граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за грчките граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за грчките граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за грчки државјани

За да влезат во Канада, на грчките граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Canada eTA. Грчките граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Грчките граѓани исто така се должни да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго грчкиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на грчкиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од сопствениците на грчки пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку грчките граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Грчките граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за грчките граѓани

 • Одете на скијачки одмор во Монт Тремблант, Квебек
 • Национално историско место на каналот Ридо, Смит Фолс, Онтарио
 • Монт Тор, територија на Арктикот во Нунавут
 • Биг Рок непостојан, Окотокс, Алберта
 • Езерото Вотсон Знак Пост шума, езерото Вотсон, територијата Јукон
 • Меморијален центар и музеј на холокаустот во Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Сноркел со китови Белугас, Манитоба
 • Тунели Отело, Хоуп, Британска Колумбија
 • Грото на полуостровот Брус, Тобемори, Онтарио
 • Посетете го Националниот парк Grasslands, Саскачеван
 • Џиновска патека во провинцискиот парк заспаниот џин, Онтарио

Амбасада на Грција во Канада

Адреса

80 MacLaren Street Отава, Онтарио K2P 0K6 Канада

телефон

+ 1-613-238-6271

Факс

-


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.