Канадска виза од Мексико

Канадска виза за мексикански граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Мексико

еТА за мексиканските граѓани

Подобност за еТА

 • Мексиканските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Мексико беше почетен член на канадската програма за еТА
 • Мексиканските граѓани уживаат брз влез користејќи ја канадската програма за еТА

Други барања за еТА

 • Мексиканските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Мексико

Од мексиканските граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Мексико не е изборна, но а задолжителен услов за сите мексикански граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Мексико?

Канадската виза за мексиканските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за мексиканските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за мексиканските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за мексиканските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за мексикански граѓани

За да влезат во Канада, на мексиканските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Мексиканските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Од мексиканските граѓани исто така се бара да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго мексиканскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на мексиканскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на мексикански пасоши се бара да добијат канадска електронска управа за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку мексиканските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Мексиканските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на Канада eTA.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за мексиканските граѓани

 • Биг Рок непостојан, Окотокс, Алберта
 • Оратоар Свети Јосиф, Монтреал, Квебек
 • Опсерваторија Садбери Неутрино, Садбери, Онтарио
 • Меморијален центар и музеј на холокаустот во Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Шепа на мајмунот, Торонто
 • Каза Лома, Торонто
 • Хабитат 67, Монтреал, Квебек
 • L'Anse Aux Meadows, Сент Лунер-Грикет, fуфаундленд и Лабрадор
 • Луда куќа за кукли на Лесливил, Торонто, Онтарио
 • Мерил колекција на научна фантастика, шпекулации и фантазија, Торонто, Онтарио
 • Водопади на Нијагара, Онтарио

Амбасада на Мексико во Канада

Адреса

45 O'Connor St. Suite 1000, Отава, Онтарио, K1P 1A4, Канада

телефон

+ 1-613-787-5177

Факс

+ 1-613-702-9121


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.